Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

16 november 2022

Verlenging termijn vaststellingsverzoek TVL Q4 2021 

Heb je de TVL aangevraagd voor Q4 2021? De termijn om het vaststellingsverzoek in te dienen voor deze periode is verlengd. Je hebt tot 30 november 2022 23.59 uur de tijd.

TVL

Via de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) kon je tijdens de coronacrisis een tegemoetkoming krijgen voor jouw vaste lasten. De TVL werd als voorschot van 80% uitgekeerd op basis van jouw geschatte omzetverlies. Zodra jouw definitieve omzetverlies bekend is, dien je een vaststellingsverzoek in te dienen met de vermelding van jouw werkelijke omzetverlies.

Verrekening

Op basis van jouw werkelijke omzetverlies wordt jouw definitieve TVL toegekend. Dit kan resulteren in een nabetaling aan TVL als jouw omzetverlies lager is dan in eerste instantie ingeschat. Dit kan ook tot een gehele of gedeeltelijke terugbetaling leiden van het voorschot van de TVL als je jouw omzetverlies te royaal hebt ingeschat.

Let op!

Je dient jouw omzet digitaal door te geven via RVO.nl.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Jurist arbeids- en ondernemingsrecht

Jurist arbeids- en ondernemingsrecht

  • Schagen
  • 32-40 uur per week 
  • Opleiding Nederlands Recht 
Tellen structurele overuren en toeslagen mee bij vakantieloon?

Tellen structurele overuren en toeslagen mee bij vakantieloon?

20-03-2023

Een werknemer heeft jaarlijks recht op minimaal viermaal zijn wekelijkse arbeidsduur aan wettelijke vakantiedagen, met behoud van loon. Een werkgever moet bij het 'vakantieloon', onder voorwaarden, ook rekening houden met overuren en toeslagen. Dit oordeelde het Gerechtshof Den Haag.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Annemarie Lakeman

Annemarie Lakeman

Assistent-accountant