Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

6 december 2022

Verrekening loonheffing met btw

Je kunt een teruggave van btw over november 2022 laten verrekenen met jouw aangifte loonheffingen over november 2022 of de 12e vierwekenperiode. Wil je dit? Dan verzoekt de Belastingdienst je om dit vóór 16 december 2022 in te dienen.

Verrekening loonheffingen met teruggaaf btw

Een verzoek om verrekening van loonheffingen met teruggaaf btw is mogelijk als het aangiftetijdvak van de aangifte loonheffingen eindigt in dezelfde maand als het aangiftetijdvak van de aangifte btw. Zo kan bijvoorbeeld de aangifte loonheffingen september verrekend worden met een teruggaaf btw over de maand september of het 3e kwartaal.

Voorwaarden verrekening

Om in aanmerking te komen voor verrekening van de loonheffingen met de teruggaaf btw moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je doet jouw aangifte loonheffingen op tijd, en
  • je hebt geen andere openstaande belastingschulden.

Termijn indiening verzoek

Je moet het verzoek om verrekening uiterlijk op de uiterste aangiftedatum van jouw aangifte loonheffingen doen. Voor verrekening van een btw-teruggave over november 2022 met de aangifte loonheffingen november 2022 of de 12e vierwekenperiode verzoekt de Belastingdienst je dit verzoek echter vóór 16 december te doen. De Belastingdienst kan het verzoek dan namelijk sneller verwerken.

Let op!

Als je een verzoek tot verrekening indient, krijg je uitstel van betaling voor de aangifte loonheffingen tot het moment van verrekening. Is de teruggaaf btw lager dan de aangifte loonheffingen, betaal dan het verschil wel op tijd. Voor dit verschil krijg je namelijk geen uitstel van betaling.

Formulier

Dien je jouw verzoek om verrekening in met het Formulier Verzoek Loonheffingen Verrekening met teruggaaf btw. Als je dit formulier gebruikt kan de Belastingdienst jouw verzoek namelijk veel sneller afhandelen dan wanneer je een verzoek per brief indient.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Gosse Piet van der Veen

Gosse Piet van der Veen

Relatiebeheerder

Doorlopende machtiging SBA en VIA

Doorlopende machtiging SBA en VIA

Jaarlijks verzorgen wij de aangiften voor jou. Dit proces kan steeds efficiënter met de Serviceberichten Aanslag (SBA) en de vooraf ingevulde aangifte (VIA). Elk jaar vroegen wij deze gegevens opnieuw op. Nu kun je voor deze zaken werken met een doorlopende machtiging.
Salarisadministratie

Salarisadministratie

Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.