Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 maart 2020

Verruiming Borgstellingskrediet Landbouw (BL)

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep en worden er diverse maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen. Door de uitbraak van het virus is ook de regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL) verruimd. Gezonde land- en tuinbouwbedrijven die door deze crisis getroffen worden, kunnen hierdoor gefinancierd blijven.

Overbruggingskrediet

Door de regeling BL te verruimen kunnen gezonde bedrijven die in liquiditeitsproblemen komen een beroep doen op overheidsborgstelling voor een overbruggingskrediet (BL-C). Deze extra module is ingegaan op 18 maart 2020 en geldt tot 1 april 2021.

Hoe werkt de BL-C

  • Met BL-C kan een overbruggingskrediet worden gefinancierd tot het maximale borgstellingskrediet per bedrijf van € 1,2 miljoen (€ 2,5 miljoen bij BL-Plus leningen).
  • Wordt het maximale borgstellingskrediet bijna of volledig benut? Dan kan daar bovenop nog maximaal € 300.000 aan BL-C krediet gefinancierd worden.
  • De looptijd van het overbruggingskrediet is acht kwartalen. Het krediet kan lineair worden afgelost - of aan het einde van de looptijd. Voor starters bedraagt de provisie 1% en voor overige bedrijven 3%.
  • In de BL-C regeling is de borgstelling 70% van het totaal aan nieuw te verstrekken overbruggingskrediet.

Heb je vragen over de aanvraag Borgstellingskrediet Landbouw (BL). Wij ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

In ons coronadossier vind je nieuws omtrent de maatregelen rondom het coronavirus.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Siem Jan Deen

Siem Jan Deen

Accountant

Stabiliseren/reorganiseren

Stabiliseren/reorganiseren

Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.
Update lonenspecial 2022: wet tegemoetkomingen loondomein

Update lonenspecial 2022: wet tegemoetkomingen loondomein

23-06-2022

De Wet tegemoetkomingen loondomein bestaat ook in 2022 uit drie onderdelen: LIV, jeugd-LIV en LKV. Meer over de uitbetalingen tegemoetkomingen en de voorwaarden.
Industrie: Omzet- en winstontwikkeling bovengemiddeld in 2021

Industrie: Omzet- en winstontwikkeling bovengemiddeld in 2021

16-06-2022

De industrie is sterk hersteld in 2021. De omzet is gestegen en de toegevoegde waarde is boven het niveau van voor de coronacrisis. De vraag is groot en bijna overal hebben industriële ondernemers hiervan geprofiteerd. De uitdagingen rond schaarste en leveringsproblemen hebben de groei wel geremd, maar tot nu toe heeft de branche de kosten veelal door kunnen berekenen.