25 maart 2020

Verruiming Borgstellingskrediet Landbouw (BL)

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep en worden er diverse maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen. Door de uitbraak van het virus is ook de regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL) verruimd. Gezonde land- en tuinbouwbedrijven die door deze crisis getroffen worden, kunnen hierdoor gefinancierd blijven.

Overbruggingskrediet

Door de regeling BL te verruimen kunnen gezonde bedrijven die in liquiditeitsproblemen komen een beroep doen op overheidsborgstelling voor een overbruggingskrediet (BL-C). Deze extra module is ingegaan op 18 maart 2020 en geldt tot 1 april 2021.

Hoe werkt de BL-C

  • Met BL-C kan een overbruggingskrediet worden gefinancierd tot het maximale borgstellingskrediet per bedrijf van € 1,2 miljoen (€ 2,5 miljoen bij BL-Plus leningen).
  • Wordt het maximale borgstellingskrediet bijna of volledig benut? Dan kan daar bovenop nog maximaal € 300.000 aan BL-C krediet gefinancierd worden.
  • De looptijd van het overbruggingskrediet is acht kwartalen. Het krediet kan lineair worden afgelost - of aan het einde van de looptijd. Voor starters bedraagt de provisie 1% en voor overige bedrijven 3%.
  • In de BL-C regeling is de borgstelling 70% van het totaal aan nieuw te verstrekken overbruggingskrediet.

Heb je vragen over de aanvraag Borgstellingskrediet Landbouw (BL). Wij ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

In ons coronadossier vind je nieuws omtrent de maatregelen rondom het coronavirus.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Belastingvrije reiskostenvergoeding vanaf de camping?
Veel Nederlanders brengen hun vakantie door op campings. Wanneer een ouder van een gezin vanaf de camping naar het werk rijdt, rijst de vraag of dit als woon-werkverkeer kan worden beschouwd. Ook wordt afgevraagd of in dit geval een belastingvrije reiskostenvergoeding mogelijk is.
Lees verder
arrow right
Suzanne Kroes

Suzanne Kroes

HRM-adviseur

Controleleider
Jouw sterkmaker voor ons? Jij krijgt energie van het coachen en begeleiden van collega’s. Daarnaast werk je zelfstandig aan complexe jaarrekeningen.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Accountant
Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
Lees verder
arrow right
Elly Schurer- de Vries

Elly Schurer- de Vries

Subsidies