18 juni 2024

Vraag nu subsidie Omschakeling Plasticverwerkers aan

Vanaf 18 juni 2024 kunnen bedrijven die polymeren plastic halffabricaten en eindproducten produceren subsidie aanvragen voor productietesten gericht op het gebruik van gerecycled en biogebaseerd plastic. Voor het jaar 2024 is een budget van € 6 miljoen beschikbaar gesteld, met een totaal budget van € 49 miljoen tot 2030.

Minder gebruik aardolie en -gas

Doel van de subsidie is om plastic dat gemaakt wordt van aardolie en -gas te vervangen door gerecycled en biogebaseerd plastic. Momenteel wordt nog maar zo’n 8% van alle plastic gemaakt van gerecycled materiaal en wordt biogebaseerd plastic nog nauwelijks gemaakt. Door de subsidie wordt onder meer de uitstoot van CO2 teruggedrongen.

Omvang subsidie

De subsidie dekt 75% van alle kosten, tot maximaal €25.000 per aanvraag voor één of meer productietesten. De subsidie is aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) vanaf 18 juni 2024 9.00 uur tot 3 oktober 2024 12.00 uur. Je hebt hiervoor eHerkenning minimaal op niveau 2+ nodig.

Voorwaarden

De subsidie kent ook een aantal voorwaarden. Zo is de subsidie ieder jaar slechts één keer aan te vragen. Ook moet het deel circulair plastic in je productietest veel hoger zijn dan wat je nu in producten verwerkt. Hoe veel hoger is per product anders. In je aanvraag dien je ook een begroting op te nemen van te maken kosten.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
WMO-verklaring
Voor financiering vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet geldt een plicht tot accountantscontrole. Benieuwd hoe onze aanpak voor jou werkt en wat dit je kunt opleveren?
Lees verder
arrow right
Geen BOSA-subsidie meer beschikbaar voor 2024
Amateursportorganisaties die de BOSA-subsidie willen aanvragen, kunnen beter wachten tot 2025. Hoewel inschrijven voor subsidies tot 1 augustus 2024 nog mogelijk is, is de kans op succes minimaal omdat er voor 2024 geen budget meer beschikbaar is.
Lees verder
arrow right
Nieuwe subsidie voor Waterstof in Mobiliteit (SWIM) beschikbaar voor aanvraag
Ondernemerssamenwerkingen kunnen nu de nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) aanvragen. Deze regeling is bedoeld als alternatief voor investeringen in elektrische vrachtwagens en (bestel)bussen.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right