Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 juni 2020

Wetsvoorstel voor snellere betaling mkb

Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel waarin wordt vastgelegd dat grootbedrijf facturen van mkb-bedrijven sneller moet betalen. 

Betalingstermijn halveren

Concreet gaat het wetsvoorstel de huidige uiterste betalingstermijn inkorten van 60 dagen naar 30 dagen. Hierdoor krijgen mkb-bedrijven hun facturen sneller betaald en hebben ze daardoor meer financiële armslag.

Betalingstermijn loopt op

Uit onderzoek blijkt dat de betalingstermijn van grote bedrijven oploopt. In de eerste helft van 2019 steeg de betalingstermijn van 41 dagen naar 41,4 dagen. Het kabinet had beloofd dan met een wetsvoorstel te komen.

Toezicht op betalingstermijnen

Uit het onderzoek blijkt ook dat mkb’ers het wenselijk vinden als er toezicht komt op de betalingstermijn. Daarom wordt bekeken of het mogelijk is om een jaar lang alle meldingen en klachten inzake de betalingstermijnen te registreren. Hierna kan besloten worden om al dan niet toezicht op de betalingstermijnen te regelen.

Naar verwachting wordt het nog te publiceren wetsvoorstel in het najaar van 2020 al in gang gezet.

Mireille Bleijendaal-Peeters

Mireille Bleijendaal-Peeters

Managementassistente

Coaching

Coaching

Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Pensioen ondernemer

Pensioen ondernemer

Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Junior Casemanager verzuim

Junior Casemanager verzuim

  • Hoorn
  • 28-40 uur
  • HRM-gerelateerde opleiding
Accountant

Accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • AA/RA opleiding