Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 oktober 2022

€3.750 euro subsidie voor omscholing  naar ICT en techniek

Werkgevers die één of meerdere werknemers willen laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT, kunnen hiervoor tot en met 1 december 17.00 uur subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag bedraagt € 3.750 per omscholingstraject en er geldt een maximum van zes trajecten per werkgever.

Voor wie?

De Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek geldt voor werknemers die al bij je in dienst zijn of voor nieuwe werknemers. Er geldt een maximum van zes trajecten per werkgever.

Subsidie aanvragen

De aanvraag verloopt via RVO.nl. Hiervoor heb je het digitale inlogmiddel eHerkenning nodig met een machtiging voor RVO-diensten op minstens betrouwbaarheidsniveau 2+. Je kunt de subsidie aanvragen tot en met 1 december 2023, 17.00 uur.

Voorschot

De subsidie wordt als voorschot uitbetaald. Als bij een controle door de RVO blijkt dat je niet aan alle voorwaarden voldoet, vordert de RVO de subsidie terug.

Voorwaarden voor de subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling gelden de volgende voorwaarden:

 • de werknemer werkte vóór 1 juli 2022 niet in de beroepsgroep waarvoor omgeschoold wordt;
 • de werknemer heeft tot twee jaar voorafgaand aan de aanvraag geen voortgezet onderwijs gevolgd;
 • de werknemer voert het nieuwe beroep voor minimaal de helft van de werktijd uit;
 • het omscholingstraject moet een samenhangend geheel van praktijkondersteuning en scholing zijn:
  - de praktijkondersteuning moet worden aangeboden door een praktijkbegeleider die de nodige kennis en ervaring heeft. De kosten voor praktijkondersteuning zijn minimaal € 1.000.
  - de werknemer is voor de scholing als onderdeel van het omscholingstraject ingeschreven. De kosten voor de scholing zijn ten minste € 1.000. (De scholing moet officieel erkend zijn, op de website van de RVO staat welke keurmerken gelden);
 • de kosten voor het omscholingstraject zijn minimaal € 7.500;
 • de opleiding moet gestart zijn op of na 1 juli 2022 en niet later dan binnen 3 maanden na indiening van de aanvraag;
 • er moet minimaal 6 maanden na toewijzing van de subsidie een arbeidsovereenkomst zijn voor de looptijd van het omscholingstraject;
 • er mag voor het omscholingstraject geen subsidie zijn ontvangen vanuit de subsidieregeling praktijkleren of de SLIM-regeling;
 • verlening van de subsidie leidt niet tot overschrijding van het de-minimisplafond (maximumbedrag overheidssteun is € 200.000 over een periode van 3 opeenvolgende belastingjaren).

Tip!

Heb je vragen over deze subsidieregeling? Wij adviseren je graag.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Roelof Schoonheim

Roelof Schoonheim

Relatiebeheerder

Hybride werken 2023

Hybride werken 2023

03-03-2023

Wat zijn de mogelijkheden voor werkgever en werknemer om flexibel en plaatsonafhankelijk te werken? En wat betekent dat voor de reiskostenvergoeding, de thuiswerkvergoeding en bijvoorbeeld de arbovoorzieningen? Hoe kun je hybride werken fiscaal vriendelijk inkleden?
Diensten voor tuchtcollege met btw belast

Diensten voor tuchtcollege met btw belast

08-03-2023

Moet een stichting die diensten verricht met betrekking tot tuchtrechtspraak in de advocatuur btw in rekening brengen over de verrichte diensten? Hof Den Haag vindt van wel, onder meer omdat de diensten verricht worden in het economische verkeer.