25 oktober 2022

€3.750 euro subsidie voor omscholing  naar ICT en techniek

Werkgevers die één of meerdere werknemers willen laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT, kunnen hiervoor tot en met 1 december 17.00 uur subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag bedraagt € 3.750 per omscholingstraject en er geldt een maximum van zes trajecten per werkgever.

Voor wie?

De Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek geldt voor werknemers die al bij je in dienst zijn of voor nieuwe werknemers. Er geldt een maximum van zes trajecten per werkgever.

Subsidie aanvragen

De aanvraag verloopt via RVO.nl. Hiervoor heb je het digitale inlogmiddel eHerkenning nodig met een machtiging voor RVO-diensten op minstens betrouwbaarheidsniveau 2+. Je kunt de subsidie aanvragen tot en met 1 december 2023, 17.00 uur.

Voorschot

De subsidie wordt als voorschot uitbetaald. Als bij een controle door de RVO blijkt dat je niet aan alle voorwaarden voldoet, vordert de RVO de subsidie terug.

Voorwaarden voor de subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling gelden de volgende voorwaarden:

 • de werknemer werkte vóór 1 juli 2022 niet in de beroepsgroep waarvoor omgeschoold wordt;
 • de werknemer heeft tot twee jaar voorafgaand aan de aanvraag geen voortgezet onderwijs gevolgd;
 • de werknemer voert het nieuwe beroep voor minimaal de helft van de werktijd uit;
 • het omscholingstraject moet een samenhangend geheel van praktijkondersteuning en scholing zijn:
  - de praktijkondersteuning moet worden aangeboden door een praktijkbegeleider die de nodige kennis en ervaring heeft. De kosten voor praktijkondersteuning zijn minimaal € 1.000.
  - de werknemer is voor de scholing als onderdeel van het omscholingstraject ingeschreven. De kosten voor de scholing zijn ten minste € 1.000. (De scholing moet officieel erkend zijn, op de website van de RVO staat welke keurmerken gelden);
 • de kosten voor het omscholingstraject zijn minimaal € 7.500;
 • de opleiding moet gestart zijn op of na 1 juli 2022 en niet later dan binnen 3 maanden na indiening van de aanvraag;
 • er moet minimaal 6 maanden na toewijzing van de subsidie een arbeidsovereenkomst zijn voor de looptijd van het omscholingstraject;
 • er mag voor het omscholingstraject geen subsidie zijn ontvangen vanuit de subsidieregeling praktijkleren of de SLIM-regeling;
 • verlening van de subsidie leidt niet tot overschrijding van het de-minimisplafond (maximumbedrag overheidssteun is € 200.000 over een periode van 3 opeenvolgende belastingjaren).

Tip!

Heb je vragen over deze subsidieregeling? Wij adviseren je graag.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingadviseur
Word onderdeel van ons team, waar klantgerichtheid en kwaliteit voorop staat. Als belastingadviseur ben je niet alleen sparringpartner voor klanten, maar ook voor collega's. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door de interne en externe trainingen. Met jouw proactieve houding ben jij klaar om bij te dragen aan ons succesvolle kantoor. 
Lees verder
arrow right
Teamleider Accountancy Agrarische Sector
Het aantal agrarische klanten groeit en daarom zijn we op zoek naar jou: Teamleider Accountancy Agrarische Sector (40 uur) in Leeuwarden. Heb je passie voor de agrarische sector? En krijg je er energie van om samen met een team stappen te zetten, te helpen bij hun ontwikkeling en hen te inspireren en motiveren in hun werk? Kijk je standaard verder dan de dagelijkse gang van zaken door je bezig te houden met het verbeteren van de interne en externe processen? Mooi, dan pas jij perfect in het plaatje. Laten we samen verder bouwen aan de dienstverlening met als doel heel tevreden klanten!
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Is bijtelling mogelijk zonder dat de werkgever de auto bezit?
Indien iemand een auto van de zaak ter beschikking heeft, wordt hij of zij geconfronteerd met de bekende bijtelling. Het is niet noodzakelijk dat de ter beschikking gestelde auto eigendom is van de werkgever. Deze uitspraak is gedaan door de rechtbank Noord-Holland.
Lees verder
arrow right
Tineke Zandbergen

Tineke Zandbergen

Assistent-accountant