Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

19 februari 2021

Achterstallige betalingen melden bij ACM

Als mkb-ondernemer kun je een anonieme melding maken bij de ACM (Autoriteit Consument en Markt) wanneer je niet op tijd betaald wordt door een onderneming die kwalificeert als grootbedrijf.

Online

Melden kan online via de site van de ACM (acm.nl). Meldingen worden één jaar lang geregistreerd. ACM onderneemt geen verdere actie. Wel gebruikt de politiek de gegevens bij de discussie omtrent het verkorten van de wettelijke betaaltermijn voor betalingen van het grootbedrijf aan het mkb van 60 naar 30 dagen.

Check vooraf

Mkb-ondernemingen die een melding willen doorgeven, kunnen vooraf checken of ze tot het mkb behoren en of de afnemer tot het grootbedrijf behoort. Tijdens de check wordt er ook op gewezen dat de rekening niet mag worden betwist, bijvoorbeeld omdat de geleverde goederen niet aan de overeen gekomen eisen voldoen.

Gosse Piet van der Veen

Gosse Piet van der Veen

Relatiebeheerder

De inkomensafhankelijke combinatiekorting

De inkomensafhankelijke combinatiekorting

20-04-2021

Ben jij gescheiden, heb je kinderen jonger dan 12 jaar en werk je daarnaast? Misschien kom je wel in aanmerking voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK). 
Pensioen werkgever

Pensioen werkgever

Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Groeien

Groeien

Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen.