10 maart 2020

Check berekening LIV en LKV

Als je als werkgever recht heeft op bepaalde tegemoetkomingen in de loonkosten, ontvang je hierover uiterlijk 15 maart bericht van de Belastingdienst. Dit bericht bevat een berekening van de toegekende bedragen. Check deze goed, want je kunt ze indien nodig tot 1 mei 2020 rectificeren.

Lage-inkomensvoordeel (LIV)

Voor werknemers met een gemiddeld uurloon tussen € 10,05 en € 12,58 in 2019 kun je recht hebben op het lage-inkomensvoordeel. Bij een uurloon van € 10,05 t/m € 11,07 bedraagt de tegemoetkoming € 1,01 per uur en maximaal € 2.000 per werknemer per jaar. Bij een uurloon van € 11,08 t/m € 12,58 is de tegemoetkoming € 0,51 per uur, met een maximum van € 1.000 per jaar.

Let op!

Een belangrijke voorwaarde is dat de werknemer in 2019 minstens 1.248 verloonde uren heeft.

Loonkostenvoordeel (LKV)

Ook als je als werkgever voor het jaar 2019 voor werknemers recht heeft op het loonkostenvoordeel, ontvang je hiervan uiterlijk 15 maart een berekening. Het LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere en arbeidsbeperkte werknemers. Het LKV kan maximaal € 3,05 per uur bedragen en maximaal € 6.000 per jaar.

Let op!

Als je recht heeft op het LIV, hoef je hiervoor niets te doen; je krijgt dit automatisch toegewezen. Voor het LKV moet je een aanvraag indienen en over een zogenaamde doelgroepverklaring beschikken.

Check de berekening

De Belastingdienst leidt de tegemoetkoming af uit jouw loonaangifte. Bij fouten kun je dit via een correctie nog tot 1 mei van dit jaar herstellen.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Belinda Hemke

Belinda Hemke

Salarisadviseur

Accountant Hoorn
Ben jij op zoek naar een accountant of adviseur die je kan helpen in elke fase van het ondernemerschap? Dan ben je bij Omnyacc Hoorn aan het juiste adres. Onze accountants kunnen je helpen bij het starten van je onderneming, in de groeifase bij het aantrekken van personeel, arbodienstverlening en verzuim, bij de administratie of fiscale zaken, maar ook bij het overdragen van je bedrijf en je pensioen. Wij doen alles om jou als ondernemer zo goed mogelijk bij te staan. Wil je meer weten over Omnyacc Hoorn? Lees dan snel verder.
Lees verder
arrow right
Tineke Zandbergen

Tineke Zandbergen

Assistent-accountant

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Alexandra Hansen

Alexandra Hansen

Assistent-accountant