Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 mei 2020

Economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober

Het kabinet heeft het economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober. Dit geeft iets meer ruimte voor werkgevers en werknemers. De NOW, TOZO en de TVL lopen hierdoor een maand extra door. Daarnaast worden ook alle belastingmaatregelen, zoals uitstel van belastingbetaling, verlengd tot 1 oktober.

NOW

Wanneer werkgevers de NOW ontvangen moeten zij bij grote ontslagaanvragen, meer dan 20 medewerkers, vakbonden betrekken. Zij moeten een akkoord hebben met de vakbond of een andere personeelsvertegenwoordiging. Als dit niet gebeurt staat hier een boete van 5% tegenover op het totale subsidiebedrag. Daarnaast blijft de bestaande systematiek in de NOW dat er geen loonsubsidie wordt ontvangen voor ontslagen medewerkers. De NOW staat los van de bescherming door het ontslagrecht en de regels voor collectief ontslag, de WMCO. Bij bedrijfseconomisch ontslag bestond een korting van 50%, deze vervalt.

TVL (TOGS)

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt verhoogd van maximaal € 20.000 naar maximaal € 50.000. Het kabinet wil hiermee bedrijven met hoge kapitaalkosten bestendiger maken tegen de crisis. De regeling geldt 4 maanden, van 1 juni tot 1 oktober. Aanvragen van de TVL kan vanaf medio juni. Er wordt nog onderzocht hoe deze bedrijven ondersteund kunnen worden na 1 oktober.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Financieren met de overheid

Financieren met de overheid

Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Jaarrekening & advies

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!
Patrick de Lange

Patrick de Lange

Relatiebeheerder

Compliance Officer

Compliance Officer

  • Diverse vestigingen
  • 24-40 uur
  • RA of AA opleiding
Beginnend Assistent-accountant

Beginnend Assistent-accountant

  • Schagen
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy of Finance & Controle
Miriam de Vos

Miriam de Vos

Administratief medewerkster