Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 mei 2020

Economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober

Het kabinet heeft het economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober. Dit geeft iets meer ruimte voor werkgevers en werknemers. De NOW, TOZO en de TVL lopen hierdoor een maand extra door. Daarnaast worden ook alle belastingmaatregelen, zoals uitstel van belastingbetaling, verlengd tot 1 oktober.

NOW

Wanneer werkgevers de NOW ontvangen moeten zij bij grote ontslagaanvragen, meer dan 20 medewerkers, vakbonden betrekken. Zij moeten een akkoord hebben met de vakbond of een andere personeelsvertegenwoordiging. Als dit niet gebeurt staat hier een boete van 5% tegenover op het totale subsidiebedrag. Daarnaast blijft de bestaande systematiek in de NOW dat er geen loonsubsidie wordt ontvangen voor ontslagen medewerkers. De NOW staat los van de bescherming door het ontslagrecht en de regels voor collectief ontslag, de WMCO. Bij bedrijfseconomisch ontslag bestond een korting van 50%, deze vervalt.

TVL (TOGS)

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt verhoogd van maximaal € 20.000 naar maximaal € 50.000. Het kabinet wil hiermee bedrijven met hoge kapitaalkosten bestendiger maken tegen de crisis. De regeling geldt 4 maanden, van 1 juni tot 1 oktober. Aanvragen van de TVL kan vanaf medio juni. Er wordt nog onderzocht hoe deze bedrijven ondersteund kunnen worden na 1 oktober.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Nico van der Gulik

Accountant

Rhona Wessels

Administratief medewerker

Estate planning

Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij