Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 mei 2020

Economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober

Het kabinet heeft het economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober. Dit geeft iets meer ruimte voor werkgevers en werknemers. De NOW, TOZO en de TVL lopen hierdoor een maand extra door. Daarnaast worden ook alle belastingmaatregelen, zoals uitstel van belastingbetaling, verlengd tot 1 oktober.

NOW

Wanneer werkgevers de NOW ontvangen moeten zij bij grote ontslagaanvragen, meer dan 20 medewerkers, vakbonden betrekken. Zij moeten een akkoord hebben met de vakbond of een andere personeelsvertegenwoordiging. Als dit niet gebeurt staat hier een boete van 5% tegenover op het totale subsidiebedrag. Daarnaast blijft de bestaande systematiek in de NOW dat er geen loonsubsidie wordt ontvangen voor ontslagen medewerkers. De NOW staat los van de bescherming door het ontslagrecht en de regels voor collectief ontslag, de WMCO. Bij bedrijfseconomisch ontslag bestond een korting van 50%, deze vervalt.

TVL (TOGS)

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt verhoogd van maximaal € 20.000 naar maximaal € 50.000. Het kabinet wil hiermee bedrijven met hoge kapitaalkosten bestendiger maken tegen de crisis. De regeling geldt 4 maanden, van 1 juni tot 1 oktober. Aanvragen van de TVL kan vanaf medio juni. Er wordt nog onderzocht hoe deze bedrijven ondersteund kunnen worden na 1 oktober.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Kun je de transitievergoeding gespreid betalen?

15-06-2020

Als werkgever kom je in aanraking met het betalen van een transitievergoeding als je het arbeidscontract met een werknemer beëindigt. Dit kan flink oplopen. Soms is het mogelijk om de transitievergoeding in termijnen te betalen. Wat hiervan de voor- en nadelen zijn lees je in dit nieuwsartikel.

Conny de Haan-Vink

Assistent-accountant

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen

Stabiliseren/reorganiseren

Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.

De dga kan tot 2023 maximaal lenen bij eigen bv

18-06-2020

De dga-taks wordt een jaar later ingevoerd dan gepland, namelijk in 2023. Dit betekent dat dga's die meer dan € 500.000 bij hun eigen bv lenen hierover belasting gaan betalen. De invoering is een jaar uitgesteld door de coronacrisis.