Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

9 maart 2021

NOW 2.0: definitieve aanvraag indienen vanaf 15 maart

Vanaf 15 maart kun je als werkgever de definitieve aanvraag indienen voor de tweede NOW-periode, juni t/m september 2020. De aanvraag kun je indienen tot en met 5 januari 2022.

Omvang NOW

De omvang van de tegemoetkoming voor de tweede NOW-periode (juni t/m september) is 90% van de loonkosten. Bij minder omzetverlies wordt ook de NOW evenredig verminderd. Dus bijvoorbeeld bij 50% omzetverlies krijg je 45% van de loonkosten vergoed. Hiervan is 80% als voorschot uitbetaald.

Vier maanden

De tweede aanvraagperiode betreft als enige een periode van vier maanden, namelijk juni t/m september 2020. Ook het percentage omzetverlies wordt over een periode van vier maanden berekend.

Definitieve berekening

Voor de definitieve berekening is een definitieve aanvraag bij het UWV nodig. Op basis van jouw definitieve aanvraag wordt het restant uitbetaald. Is het omzetverlies echter te royaal geschat, dan kan het zijn dat je een deel van het voorschot weer terug moet betalen.

Betalingsregelingen

Wanneer het terugbetalen van het voorschot tot financiële moeilijkheden leidt, kan een betalingsregeling worden afgesproken. Daarbij zijn in bepaalde situaties uitstel van betaling of betaling over een periode van een jaar of langer ook mogelijk.

Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Belastingaangifte

Belastingaangifte

Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Voorkom belastingrente bij belastingaangifte

Voorkom belastingrente bij belastingaangifte

12-04-2021

De belastingaangifte staat weer voor de deur. Verwacht je dat je moet (bij)betalen over het jaar 2020 voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting? Dan ben je misschien ook belastingrente verschuldigd. Voorkom dit door je aangifte op tijd in te dienen of een voorlopige aanslag aan te vragen.
Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie