Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

26 september 2021

KOR: meld je uiterlijk 2 december aan!

Wil je per 1 januari 2022 gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR) in de btw? Dan moet jij je snel aanmelden. De belastingdienst moet jouw aanmelding namelijk uiterlijk vier weken voor 1 januari binnen hebben. 

Voordeel KOR

Je kunt jezelf aanmelden voor de KOR als jouw omzet in een jaar maximaal € 20.000 bedraagt. Als je gebruikmaakt van de KOR, hoeft je geen btw te berekenen. Je kunt de betaalde btw op jouw aankopen ook niet aftrekken. De KOR is daarmee dus niet altijd voordelig. Zeker als je recht hebt op teruggave van btw, omdat je bijvoorbeeld hebt geïnvesteerd.

Wacht niet te lang

Ondanks het huidige digitale tijdperk moet je jouw aanmeldformulier nog gewoon met de post versturen. De ingangsdatum moet minimaal vier weken na ontvangst van jouw melding liggen, dus wacht niet tot het laatste moment. Als de fiscus jouw melding niet op tijd ontvangt, wordt de ingangsdatum namelijk verschoven naar de eerstvolgende mogelijkheid.

Let op! Ook rechtspersonen, zoals een bv, kunnen tegenwoordig van de KOR gebruik maken.

Heb je vragen over de KOR, neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw-vraagstukken

Btw-vraagstukken

Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lonenspecial: wet tegemoetkomingen loondomein

Lonenspecial: wet tegemoetkomingen loondomein

13-01-2022

De Wet tegemoetkomingen loondomein bestaat ook in 2022 uit drie onderdelen: LIV, jeugd-LIV en LKV. Meer over de uitbetalingen tegemoetkomingen en de voorwaarden.
Rens Bakker

Rens Bakker

Assistent-accountant