26 september 2021

KOR: meld je uiterlijk 2 december aan!

Wil je per 1 januari 2022 gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR) in de btw? Dan moet jij je snel aanmelden. De belastingdienst moet jouw aanmelding namelijk uiterlijk vier weken voor 1 januari binnen hebben. 

Voordeel KOR

Je kunt jezelf aanmelden voor de KOR als jouw omzet in een jaar maximaal € 20.000 bedraagt. Als je gebruikmaakt van de KOR, hoeft je geen btw te berekenen. Je kunt de betaalde btw op jouw aankopen ook niet aftrekken. De KOR is daarmee dus niet altijd voordelig. Zeker als je recht hebt op teruggave van btw, omdat je bijvoorbeeld hebt geïnvesteerd.

Wacht niet te lang

Ondanks het huidige digitale tijdperk moet je jouw aanmeldformulier nog gewoon met de post versturen. De ingangsdatum moet minimaal vier weken na ontvangst van jouw melding liggen, dus wacht niet tot het laatste moment. Als de fiscus jouw melding niet op tijd ontvangt, wordt de ingangsdatum namelijk verschoven naar de eerstvolgende mogelijkheid.

Let op!

Ook rechtspersonen, zoals een bv, kunnen tegenwoordig van de KOR gebruik maken.

Heb je vragen over de KOR, neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right
Debora Reinbergen

Debora Reinbergen

Secretaresse

Carina Marks

Carina Marks

Interne HR-adviseur

Starten
Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!
Lees verder
arrow right