Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 juni 2020

Aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) vanaf 30 juni

Mkb-ondernemers kunnen van 30 juni 12.00 uur tot 30 oktober 17.00 de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. De tegemoetkoming is bedoeld voor mkb-bedrijven die door de coronacrisis van juni t/m september minstens 30% minder omzet hebben behaald. 

TVL

De TVL is een tegemoetkoming voor mkb-bedrijven die door de coronacrisis minstens 30% minder omzet hebben behaald. Deze omzetdaling moet hebben plaatsgevonden in de periode juni tot en met september. In deze periode moet het bedrijf ook minstens € 4.000 aan vaste lasten hebben. De TVL compenseert maximaal de helft van jouw vaste lasten.

Maximaal € 50.000

Hoeveel TVL je ontvangt, hangt af van het omzetverlies en jouw branche. Voor jouw vaste lasten wordt uitgegaan van een branchegemiddelde en niet van de werkelijke vaste lasten. Voor cafés is dit bijvoorbeeld 25% van de omzet. De TVL bedraagt minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000.

Let op!

Heb je eerder via de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) een eenmalige tegemoetkoming ontvangen en wil je nu in aanmerking komen voor de TVL? Dan moet je een nieuwe aanvraag doen voor de TVL.

Voor wie bedoeld?

De TVL is alleen bedoeld voor bedrijven met minder dan 250 werknemers. Bovendien geldt de TVL alleen voor specifieke categorieën bedrijven, waaronder de horeca, theaters en kermissen. Er gelden bovendien aanvullende voorwaarden.

Of een bedrijf voor de tegemoetkoming in aanmerking komt, hangt af van de zogenaamde SBI-code. Deze code is dezelfde als voor de bedrijven die in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling. Dit was een vast bedrag aan tegemoetkoming in de vaste lasten van € 4.000.

Hoe aanvragen?

Aanvragen kan vanaf 30 juni 12.00 uur digitaal via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl/tvl). Je hebt eHerkenning niveau 1 of DigiD nodig.

Jasper Boekel

Jasper Boekel

Assistent-accountant

Echtscheiding en jouw bedrijf 2022

Echtscheiding en jouw bedrijf 2022

14-07-2022

Ga je als ondernemer scheiden? In de meeste gevallen heeft dit gevolgen voor jouw onderneming. Of dit nu een eenmanszaak is of een bv. Een eigen bedrijf maakt een scheiding vele malen lastiger.
Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Leeuwarden
  • 40 uur
  • HBO AC/BE
Recruitment en Employer Branding Specialist

Recruitment en Employer Branding Specialist

  • alle vestigingen
  • 32-40 uur
  • HBO werk- en denkniveau
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen