09 april 2020

TOGS-regeling uitgebreid

Het kabinet heeft de TOGS-regeling uitgebreid. Vanaf 15 april kan de regeling voor meer bedrijven en beroepen aangevraagd worden. De TOGS-regeling voorziet in een eenmalige uitkering van € 4.000 aan ondernemers die specifiek door de maatregelen inzake het coronavirus worden getroffen.

Bedrijven zonder SBI-code

Om voor de regeling in aanmerking te komen, moet een bedrijf beschikken over een specifieke SBI-code. Sommige bedrijfsgroepen hadden die niet, zoals tattooshops, maar waren vanwege het contactverbod wel gesloten.

Meer mkb-bedrijven

Ook zijn meer mkb-bedrijven toegevoegd die een dergelijke code al wel hadden. Het betreft onder meer winkeliers in de food, taxibedrijven, tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of evenementen. Zij komen nu dus ook in aanmerking voor de eenmalige uitkering.

Voorwaarden

De TOGS-regeling kent wel een aantal voorwaarden. Zo is bepaald dat er in de periode 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 een omzetverlies van minstens € 4.000 moet zijn.

Aanvragen vanaf 15 april

De TOGS kon vanaf 6 april worden aangevraagd. De nieuwe toegevoegde ondernemers kunnen de TOGS vanaf 15 april aanvragen. Aanvragen moet digitaal via de site rvo.nl.

Heb je vragen over de TOGS? Neem dan gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Nico Vonderbank

Nico Vonderbank

Registeraccountant

Controleleider
Jouw sterkmaker voor ons? Jij krijgt energie van het coachen en begeleiden van collega’s. Daarnaast werk je zelfstandig aan complexe jaarrekeningen.
Lees verder
arrow right
Verlenging tijdelijke vrijstelling voor Oekraïners
Als je vluchtelingen uit Oekraïne in dienst hebt, wijs ze er dan op dat de tijdelijke vrijstelling voor bpm en mrb voor hen met een jaar verlengd is tot en met 4 maart 2025. Deze verlenging is een gevolg van de ongewijzigde oorlogssituatie in Oekraïne.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Bedrijfsfinanciering
Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Een bankfinanciering maximaliseert je slagingskans. 
Lees verder
arrow right