20 april 2020

TOGS-regeling vrij van belasting

De TOGS-regeling voorziet in een eenmalige uitkering van € 4.000 aan ondernemers die door de maatregelen van het coronavirus worden geraakt. Het kabinet heeft besloten dat deze tegemoetkoming vrij van belasting is. Dit wordt verwerkt in het Belastingplan 2021.

TOGS-uitkering

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) vormt een tegemoetkoming voor specifiek getroffen sectoren, zoals cafés. Of een bedrijf in aanmerking komt voor de uitkering, hangt af van zijn bedrijfsactiviteiten volgens een SBI-code.

Belastingvrij

Besloten is dat over de uitkering geen inkomsten- of vennootschapsbelasting betaald hoeft te worden. Alhoewel de tegemoetkoming bedoeld is voor doorlopende vaste lasten, blijven deze wel gewoon voor 100% aftrekbaar van de winst.

Heb je vragen over de TOGS-regeling? Wij adviseren je graag. Neem dan contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Zonnepanelen op jouw woning 2024
Overweeg je zonnepanelen op je privéwoning te plaatsen? Als particulier betaal je dan geen btw meer. Welke regels gelden hiervoor? En als je als ondernemer vanuit huis werkt en ook zonnepanelen wilt, wat zijn dan de fiscale opties? Hoe zit het met de salderingsregeling?
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Vanaf dag 1 aan de slag voor onze audit klanten, de kans om je RA-titel te halen en training on the job van onze ervaren specialisten. Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het!
Lees verder
arrow right
Groeien
Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen. 
Lees verder
arrow right
Leasing auto
Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
Lees verder
arrow right
Bijzonder tarief vakantiegeld
Hoe zit het met de loonheffing (voorheffing van de inkomstenbelasting) en de uiteindelijke inkomstenbelasting bij de aangifte? Je vindt hier meer uitleg over uitbetalingen eenmalige uitkeringen zoals vakantiegeld, bonussen etc.
Lees verder
arrow right