Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

20 april 2020

TOGS-regeling vrij van belasting

De TOGS-regeling voorziet in een eenmalige uitkering van € 4.000 aan ondernemers die door de maatregelen van het coronavirus worden geraakt. Het kabinet heeft besloten dat deze tegemoetkoming vrij van belasting is. Dit wordt verwerkt in het Belastingplan 2021.

TOGS-uitkering

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) vormt een tegemoetkoming voor specifiek getroffen sectoren, zoals cafés. Of een bedrijf in aanmerking komt voor de uitkering, hangt af van zijn bedrijfsactiviteiten volgens een SBI-code.

Belastingvrij

Besloten is dat over de uitkering geen inkomsten- of vennootschapsbelasting betaald hoeft te worden. Alhoewel de tegemoetkoming bedoeld is voor doorlopende vaste lasten, blijven deze wel gewoon voor 100% aftrekbaar van de winst.

Heb je vragen over de TOGS-regeling? Wij adviseren je graag. Neem dan contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Reorganisatie en ontslag

Reorganisatie en ontslag

Onze HRM-specialisten en arbeidsrechtjuristen staan klaar om je van a tot z te begeleiden.
25 tips HRM-beleid

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
Corona: aanvraagloket TVL geopend

Corona: aanvraagloket TVL geopend

15-02-2021

Het aanvraagloket voor de TVL is geopend vanaf 15 februari 12.00 uur tot 30 april 17.00 uur. Werkgevers met een omzetverlies van minstens 30% kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten van hun vaste lasten (TVL), zoals huurkosten.
Stephan van der Stoop

Stephan van der Stoop

Registeraccountant

Herfinancieren

Herfinancieren

Het optimaliseren van een financieringsstructuur, oftewel herfinancieren, gebeurt steeds vaker.