Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

8 februari

Actuele rekenmodule voor waardebepaling agrarisch bedrijf 

De Belastingdienst heeft een rekenmodule gepubliceerd waarmee de waarde van een agrarisch bedrijf kan worden berekend voor de erf- en schenkbelasting. De rekenmodule is een actuele versie van een al bestaande. 

Goingconcernwaarde

Met de rekenmodule kan de goingconcernwaarde van een agrarisch bedrijf worden berekend. Dit is kort gezegd de waarde van een bedrijf als het na de overdracht normaal wordt voortgezet. De fiscus hanteert de goingconcernwaarde bij schenking en vererving van een agrarisch bedrijf.

Rekenmodule

De rekenmodule vraagt om aantallen en bedragen van activa en passiva, zoals de aantallen stuks vee en de hoeveelheid grond. Ook wordt er rekening gehouden met het in de agrarische sector veel voorkomende pachten van grond en met nevenactiviteiten, zoals een eigen winkel.

Toelichting

Waar nodig bevat de rekenmodule de nodige toelichtingen, zodat het berekenen van de goingconcernwaarde zo eenvoudig mogelijk blijft. Dit neemt niet weg dat in veel gevallen de hulp van een accountant nodig zal zijn.

Tip! De rekenmodule staat op de site van de Belastingdienst (zoekterm ‘hulpmiddel agrarisch’).

Vragen over berekening goingconcernwaarde?

Heb je vragen over het berekenen van de goingconcernwaarde van jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
Aad Dobbe

Aad Dobbe

RA RV

Waardestijging verpachte landbouwgrond

Waardestijging verpachte landbouwgrond

11-02-2020

Uit cijfers die de Belastingdienst heeft gepubliceerd is gebleken dat de waardering van landbouwgrond voor het jaar 2019 fors hoger uitvalt. Particulieren die landbouwgrond verpachten, moeten de waarde van deze grond aangeven in box 3.
Meer over de DKTI-transport subsidieregeling

Meer over de DKTI-transport subsidieregeling

22-02-2021

Ben je al bekend met de DKTI-transport regeling? Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI) regeling is een nieuwe subsidieregeling voor de inzet van schone vrachtauto’s. De subsidie kan van 23 maart tot 6 april 2021 worden aangevraagd.
25 tips HRM-beleid

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.