5 februari 2024

Agro: bemestingsplan verplicht voor alle bedrijven

Ook niet-derogatiebedrijven moeten verplicht een bemestingsplan opstellen. Maak je geen gebruik van derogatie? Dan moet je jouw bemestingsplan uiterlijk 14 maart gereed hebben.

Bemestingsplan per perceel of gewas

Een bemestingsplan voor niet-derogatiebedrijven is vormvrij. Je moet het plan in eigen administratie bewaren. Dit bemestingsplan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Per gewas of perceel een berekening van de geplande bemesting op basis van landbouwkundige adviezen. Grondmonsters zijn hierbij niet verplicht.
  • Jouw geplande bemesting op bedrijfsniveau en een berekening of dit past binnen jouw gebruiksnormen, incl. eventuele voorraden en aan- en afvoer.

Afwijkingen in ras of grondsoort

Zijn er binnen een gewas afwijkingen in het ras of de grondsoort waarop je het gewas teelt? Dan moet je hiermee rekening houden in jouw bemestingsadvies.

Vaak voldoet gangbaar bemestingsplan

In de praktijk zullen veel gangbare landbouwkundige (akkerbouw) bemestingsplannen aan de voorwaarden voldoen.

Tot slot

Maak je jaarlijks al een (landbouwkundig) bemestingsplan? Ga na of dit aan de voorwaarden voldoet en bewaar het in jouw administratie. Heb je vragen over jouw bemestingsplan? Wij helpen je graag.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Accountant Texel
Ben je als ondernemer net gestart met je bedrijf, zit je middenin allerlei ondernemerskwesties of ga je binnenkort afstand doen van jouw onderneming? Dan is het raadzaam om advies te vragen aan een accountant. Omnyacc Texel ondersteunt en adviseert in alle fases van het ondernemerschap. Een accountantskantoor zijn we nog steeds, maar met een uitgebreid dienstenpakket. Denk aan fiscaal en juridisch advies, controle, financiële administratie of salarisadministratie. Ons team werkt nauw samen om jou en je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Loop ook eens bij ons binnen.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Leergierig? Enthousiast? Wil jij een topstart van je carrière? Interesse in het digitaliseren van processen? Dat zijn de factoren die wij zoeken in een nieuwe collega Assistent-accountant.
Lees verder
arrow right
Arbeidsvoorwaarden en cao
Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Wil jij meedenken met onze uitdagende portefeuille van mkb-ondernemers? Ga je graag verder dan enkel cijfers inkloppen en jaarrekeningen opmaken? Dit alles met de vrijheid en ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen?
Lees verder
arrow right
Huwelijkse voorwaarden
Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Lees verder
arrow right