13 december 2021

Agro: Gebruik juiste gehalten mestvoorraden

Binnenkort moeten veel bedrijven de mestvoorraden doorgeven aan RVO. Soms moet je, bij jouw gebruiksnormenberekening, echter rekenen met andere gehalten dan je opgeeft. Wanneer geldt dat voor jou?

Opgave gelijk aan berekening

Baseer je jaarlijks de gehalten in de mestvoorraad op basis van analyseresultaten (vanwege bemonsterde afvoer van mest)? Of voer je normaal geen mest af of alleen forfaitair? Dan mag je rekenen met de opgegeven gehaltes in de mestvoorraad. Hierbij is de beginvoorraad gelijk aan de eindvoorraad van het voorgaande jaar.

Anders bij wisseling ‘systeem’

Wijzig je van forfaitair naar analyse of andersom? Let dan op:

  • Heb je voorgaand jaar mest bemonsterd afgevoerd en dit jaar niet? Dan moet je voor dit jaar rekenen met de analyseresultaten van vorig jaar. Bij de ‘Aanvullende gegevens’ geef je forfaitaire gehalten door.
  • Heb je voorgaand jaar geen mest bemonsterd afgevoerd en dit jaar wel? Dan moet je bij de berekening uitgaan van forfaits. Bij de ‘Aanvullende gegevens’ geef je de analyseresultaten door.

Hanteer bij jouw berekening bovenstaande werkwijze van RVO. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Tot slot

Bekijk ook de andere agro gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant
Leren van ervaren experts binnen het team en jezelf ontwikkelen tot een zelfstandig assistent accountant? Dat kan! 
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Den Helder
Op woensdagavond 8 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Tineke Zandbergen

Tineke Zandbergen

Assistent-accountant

Belastingadviseur
Ben jij klaar voor een zelfstandige functie waarin jij je expertise voor fiscale advisering kunt laten zien? Bij ons krijg je de kans om een perfecte balans te vinden tussen advies verlenen en nauw contact onderhouden met onze klanten. Wij nodigen je uit om je professionele skills en enthousiasme in te zetten en mee te denken met zowel onze collega's als klanten. 
Lees verder
arrow right