13 december 2021

Agro: Vergoeding € 1.600 voor PAS-melders

Ben je ‘PAS-melder’? En heb je, in het kader van het legalisatieproces, gegevens ingediend bij RVO? Dan kun je een vergoeding van € 1.600 aanvragen voor de extra kosten die je hebt gemaakt.

Vergoeding voor verzamelen en indienen gegevens

PAS-melders, die hun bedrijfssituatie willen legaliseren met een natuurvergunning, kunnen zich nog melden bij RVO. Bij de melding moet je diverse gegevens indienen. Hiervoor had je waarschijnlijk hulp van een externe adviseur nodig. En heb je extra kosten moeten maken. Voor deze kosten kun je een tegemoetkoming aanvragen bij RVO. Je moet dit uiterlijk 30 november 2022 aanvragen.

Uiteindelijke natuurvergunning niet van belang

Je kunt in aanmerking komen voor de vergoeding als je de juiste gegevens hebt ingediend. Of uiteindelijk een natuurvergunning wordt verleend, speelt hierbij geen rol.

Legalisatieproces stapje verder

Onlangs is bekendgemaakt, dat het ‘Legalisatieprogramma’ begin 2022 definitief wordt. Vanaf dat moment moeten de PAS-melders binnen drie jaar gelegaliseerd zijn. Hiermee kan het gehele proces tot begin 2025 duren.

Stikstofruimte nodig

Er is ook stikstofruimte nodig om de natuurvergunning te kunnen verlenen. Deze komt beschikbaar door o.a. de opkoopregelingen.

Op dit moment zijn de gegevens van enkele tientallen PAS-melders goedgekeurd. Deze bedrijven kunnen verder met het legalisatieproces, zodra stikstofruimte beschikbaar is.

Heb je gegevens voor jouw PAS-melding ingediend bij RVO? Vraag dan de tegemoetkoming van € 1.600 tijdig aan. Neem gerust contact met ons op als je hulp wilt bij de aanvraag. 

Tot slot

Bekijk ook de andere agro gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Wlz nacalculatie
Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Vincent van Loo

Vincent van Loo

Managementassistent

Verlofregelingen naar drie soorten verlof
De verscheidenheid aan verlofregelingen onder de Wet arbeid en zorg is uitgebreid. Het kabinet streeft ernaar deze diverse regelingen te consolideren tot drie categorieën: verlof voor zorg voor kinderen, verlof voor zorg voor naasten en verlof voor persoonlijke situaties.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right