Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

30 januari 2023

Agro: binnenkort keuzes voor GLB 2023

Het nieuwe GLB is per 1 januari 2023 van start gegaan. De komende tijd moet je diverse keuzes maken ten aanzien van de invulling van het GLB op jouw bedrijf. Begin hier op tijd mee, zo voorkom je tijdnood.

Vóór aanmelding GLB diverse keuzes maken

Om voor GLB-subsidies in aanmerking te komen moet je je eerst aanmelden bij RVO. In 2023 kan dat met de Gecombineerde opgave (GO) (1 maart t/m 15 mei). Voor 2024 moet je al aanmelden vanaf 15 oktober 2023.

Ruim voor opgave keuzes maken

Deze keuzes zijn onder andere nodig om te bepalen of de eco-regeling voor jou haalbaar en interessant is. Soms is het interessant om (kleine) aanpassingen in jouw bouwplan door te voeren. Hiermee kun je wellicht net wel aan de eco-regeling deelnemen of juist in een hogere klasse terecht komen. Mede om deze redenen is het verstandig om tijdig te beginnen en keuzes te maken.

Hoe pak je dit op?

Ons advies is om ruim voor de GO-periode te bepalen wat de mogelijkheden zijn op jouw bedrijf. Aangezien er veel onderdelen nieuw zijn, kunnen bij jou vragen rijzen, zoals: Wat is toepasbaar op mijn bedrijf? Hoe pak ik dit op? Om hier een richting aan te geven, kun je gebruik maken van een ‘Stappenplan’.

Tip!

De implementatie van het GLB op uw bedrijf vergt veel kennis en tijd. Maak tijdig een afspraak voor begeleiding bij de invulling van het GLB en de GO 2023.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Estate planning

Estate planning

Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.
Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Bianca Meekel-Stolwijk

Bianca Meekel-Stolwijk

Secretariaat

Paul Dekker

Paul Dekker

Controleleider

Internationaal fiscaal advies

Internationaal fiscaal advies

Ga je met jouw werkzaamheden de grens over? Onze specialisten hebben de kennis in huis om de buitenlandse belastingregels in kaart te brengen.