30 januari 2023

Agro: binnenkort keuzes voor GLB 2023

Het nieuwe GLB is per 1 januari 2023 van start gegaan. De komende tijd moet je diverse keuzes maken ten aanzien van de invulling van het GLB op jouw bedrijf. Begin hier op tijd mee, zo voorkom je tijdnood.

Vóór aanmelding GLB diverse keuzes maken

Om voor GLB-subsidies in aanmerking te komen moet je je eerst aanmelden bij RVO. In 2023 kan dat met de Gecombineerde opgave (GO) (1 maart t/m 15 mei). Voor 2024 moet je al aanmelden vanaf 15 oktober 2023.

Ruim voor opgave keuzes maken

Deze keuzes zijn onder andere nodig om te bepalen of de eco-regeling voor jou haalbaar en interessant is. Soms is het interessant om (kleine) aanpassingen in jouw bouwplan door te voeren. Hiermee kun je wellicht net wel aan de eco-regeling deelnemen of juist in een hogere klasse terecht komen. Mede om deze redenen is het verstandig om tijdig te beginnen en keuzes te maken.

Hoe pak je dit op?

Ons advies is om ruim voor de GO-periode te bepalen wat de mogelijkheden zijn op jouw bedrijf. Aangezien er veel onderdelen nieuw zijn, kunnen bij jou vragen rijzen, zoals: Wat is toepasbaar op mijn bedrijf? Hoe pak ik dit op? Om hier een richting aan te geven, kun je gebruik maken van een ‘Stappenplan’.

Tip!

De implementatie van het GLB op uw bedrijf vergt veel kennis en tijd. Maak tijdig een afspraak voor begeleiding bij de invulling van het GLB en de GO 2023.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Box 1 of box 3: inkomsten verhuur
Wanneer je een pand verhuurt, kunnen de huurinkomsten belast worden in box 1 of box 3. Het is vooral belangrijk om te bepalen hoeveel werkzaamheden er verbonden zijn aan de verhuur. Dit speelt een belangrijke rol bij het bepalen of er sprake is van meer dan normaal actief vermogensbeheer.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Dennis Riem

Dennis Riem

Assistent-accountant

Belangrijke ontwikkelingen rondom loonkostenvoordeel (LKV)
De Belastingdienst stelt dat een loonkostenvoordeel (LKV) vervalt bij een overgang van een onderneming naar een nieuwe werkgever. Momenteel loopt hierover een rechtszaak waarin een andere beslissing is genomen. De Hoge Raad moet nog een oordeel vellen. Zorg er daarom voor dat je in de tussentijd je rechten veiligstelt.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right