Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

06 mei 2020

Akkoord met België grensarbeiders

De Belgische minister van Financiën heeft bevestigd dat Nederland en België een fiscaal akkoord hebben bereikt over de behandeling van thuiswerkende grensarbeiders.

Thuiswerken vanwege corona

Thuiswerken komt momenteel veelvuldig voor als gevolg van het coronavirus. Normaal gesproken wordt belasting geheven in het land waar men werkt. Vanwege het thuiswerken zou dit het woonland zijn, maar dit kan tot ongewenste inkomensgevolgen leiden.

Tijdelijk opgeschort

Bovengenoemd uitgangspunt is daarom tijdelijk opgeschort. Dit betekent dat een Belgische werknemer die in Nederland werkt maar tijdelijk thuiswerkt, toch gewoon in Nederland belast wordt. Andersom wordt een Nederlander die in België werkt en nu thuiswerkt, in België belast. De regeling geldt in ieder geval tot 31 mei 2020 en kan daarna worden verlengd.

Akkoord met Duitsland

Eerder al was een soortgelijk akkoord afgesloten met Duitsland. Ook deze afspraak geldt in ieder geval tot 31 mei en kan daarna worden verlengd.

Afwijken mag

Nederlanders die in Duitsland werken en nu thuiswerken, kunnen er ook voor kiezen om de thuisgewerkte dagen in Nederland te laten belasten. In de aangifte inkomstenbelasting 2020 moet deze keuze dan worden verwerkt. Het is nog onduidelijk of ook Nederlanders die in België werken hiervoor kunnen kiezen.

Heb je vragen over de belastingheffing van thuiswerkende grensarbeiders? Wij adviseren je graag.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen

Miljoenennota: overige en eerder aangekondigde maatregelen

16-09-2020

Hieronder vind je nog meer maatregelen die zijn gepresenteerd voor 2021. Denk hierbij aan de toeslagen Belastingdienst, eenmalige huurverlaging en excessief lenen.  

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Na mijn bedrijf

Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 

Arbeidsvoorwaarden en cao

Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.