Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 april 2020

Automatisch uitstel bij DigiD-machtiging

Ben je belastingplichtig en heb je een DigiD-machtiging aangevraagd? U krijgt automatisch uitstel voor de aangifte inkomsten 2019 tot 1 september 2020. Let op, dit automatische uitstel geldt niet voor ondernemers.

DigiD-machtiging

Veel belastingplichtigen doen niet zelf hun aangifte, maar besteden deze uit aan een derde, zoals een fiscaal adviseur. De belastingplichtige vraagt dan een DigiD-machtiging aan, zodat deze derde voor hen digitaal aangifte kan doen.

Invloed corona

Vanwege de coronacrisis is overleg met deze derde niet altijd mogelijk of is hiervoor meer tijd nodig. Vandaar dat de Belastingdienst degenen met een DigiD-machtiging automatisch uitstel verleent tot 1 september van dit jaar.

Let op!
Als men al aangifte heeft gedaan, is dit uitstel uiteraard niet van toepassing.

Niet voor ondernemers

Het automatische uitstel geldt niet voor ondernemers. Zij zullen dus zelf uitstel moeten aanvragen als ze dit willen.

Ook automatisch uitstel voor Huba

Ook belastingplichtigen die een beroep doen op medewerkers van de Belastingdienst via de zogenaamde Hulp bij aangifte (Huba), hebben al automatisch uitstel gehad tot 1 september.

Brief

Belastingplichtigen met een DigiD-machtiging krijgen in mei een brief van de Belastingdienst met een bevestiging van het automatische uitstel.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Marc de Bood

Marc de Bood

Assistent-accountant

Elly Schurer- de Vries

Elly Schurer- de Vries

Subsidies

Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Linda Vroling

Linda Vroling

Salaris- en personeelsadviseur

Marcel Herder

Marcel Herder

Relatiebeheerder