Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 april 2020

Automatisch uitstel bij DigiD-machtiging

Ben je belastingplichtig en heb je een DigiD-machtiging aangevraagd? U krijgt automatisch uitstel voor de aangifte inkomsten 2019 tot 1 september 2020. Let op, dit automatische uitstel geldt niet voor ondernemers.

DigiD-machtiging

Veel belastingplichtigen doen niet zelf hun aangifte, maar besteden deze uit aan een derde, zoals een fiscaal adviseur. De belastingplichtige vraagt dan een DigiD-machtiging aan, zodat deze derde voor hen digitaal aangifte kan doen.

Invloed corona

Vanwege de coronacrisis is overleg met deze derde niet altijd mogelijk of is hiervoor meer tijd nodig. Vandaar dat de Belastingdienst degenen met een DigiD-machtiging automatisch uitstel verleent tot 1 september van dit jaar.

Let op!
Als men al aangifte heeft gedaan, is dit uitstel uiteraard niet van toepassing.

Niet voor ondernemers

Het automatische uitstel geldt niet voor ondernemers. Zij zullen dus zelf uitstel moeten aanvragen als ze dit willen.

Ook automatisch uitstel voor Huba

Ook belastingplichtigen die een beroep doen op medewerkers van de Belastingdienst via de zogenaamde Hulp bij aangifte (Huba), hebben al automatisch uitstel gehad tot 1 september.

Brief

Belastingplichtigen met een DigiD-machtiging krijgen in mei een brief van de Belastingdienst met een bevestiging van het automatische uitstel.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Crowdfunding

Crowdfunding

Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.
Gé Vollering

Gé Vollering

Casemanager verzuim en inkomen

Financieel administratief medewerker

Financieel administratief medewerker

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • Opleiding bedrijfsadministratie
Lynn de Goede

Lynn de Goede

Assistent-accountant

Accountant Texel

Accountant Texel

Ben je als ondernemer net gestart met je bedrijf, zit je middenin allerlei ondernemerskwesties of ga je binnenkort afstand doen van jouw onderneming? Dan is het raadzaam om advies te vragen aan een accountant. Omnyacc Texel ondersteunt en adviseert in alle fases van het ondernemerschap. Een accountantskantoor zijn we nog steeds, maar met een uitgebreid dienstenpakket. Denk aan fiscaal en juridisch advies, controle, financiële administratie of salarisadministratie. Ons team werkt nauw samen om jou en je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Loop ook eens bij ons binnen.
Corona: Q2 TVL verruimd

Corona: Q2 TVL verruimd

25-05-2021

Wil je als ondernemer de TVL Q2 aanvragen? De referteperiode van de TVL van april t/m juni 2021 wordt verruimd. Dit betekent dat je zelf mag kiezen of je het omzetverlies vergelijkt met het tweede kwartaal van 2019 of met het derde kwartaal van 2020. Hoe zit dit?