10 mei 2021

Belastinguitstel verlengen vóór 1 juli

Heb je als ondernemer vanwege corona bijzonder belastinguitstel aangevraagd voor drie maanden? En heb je dit gekregen? Er wordt dan geadviseerd om dit uitstel vóór 1 juli te verlengen. Ook als je nog geen uitstel hebt aangevraagd, kunt je dit nog vóór 1 juli doen.

Brief

Na het einde van de drie maanden uitstel van betalingen, moet je alle belastingen waarvoor je aangifte doet op tijd betalen. Heb je dat niet gedaan, dan heb je 1 mei 2021 een brief gekregen waarin de Belastingdienst je erop wijst dat je verlenging van bijzonder uitstel kunt aanvragen. Het is verstandig om verlenging van het uitstel te vragen. De belastingen waarvoor je deze verlenging van bijzonder uitstel krijgt, hoef je dan namelijk niet op tijd te betalen.

Let op!

Je moet wel op tijd aangifte blijven doen.

Aflossen

Vanaf 1 juli 2021 moet je alle nieuwe belastingschulden weer op tijd betalen. Voor alle belastingschulden waarvoor je (verlenging van) bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen, ontvang je vóór 1 oktober 2021 een brief met een voorstel voor een betalingsregeling. Je moet deze schulden in maximaal drie jaar aflossen, te beginnen op 1 oktober 2021.

Let op!

Voorwaarde voor deze betalingsregeling is dat je alle nieuwe belastingschulden of belastingschulden die niet in het bijzondere uitstel zijn meegenomen, op tijd betaalt. Ook om die reden is het verstandig om verlenging van het bijzonder uitstel te vragen, als je op dit moment jouw belastingschulden niet kunt betalen. Zorg dat je niet op 1 juli 2021, als je de nieuwe belastingschulden weer op tijd moet betalen, al tegen een achterstand aanloopt!

Voor welke belastingen?

Je kunt uitstel aanvragen voor onder meer aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw). Kijk op de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) voor andere belastingen waar ook uitstel voor mogelijk is.

Online

Aanvragen van bijzonder uitstel kan online en schriftelijk. Online aanvragen doe je op de website van de Belastingdienst.

Tip!

Mogelijk neemt het kabinet nog maatregelen ter verlenging van het bijzonder uitstel van betaling of de periode waarin de uitgestelde belasting moet worden afgelost. We houden je hiervan uiteraard op de hoogte.

Tot slot

Heb je vragen over belastinguitstel? Of over andere steunmaatregelen vanuit de overheid? Onze adviseurs adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Hoe zit het met de schenkvrijstelling in 2021?
Hoeveel mag je in 2021 belastingvrij schenken aan jouw kinderen? Of bijvoorbeeld aan een goed doel? Wij hebben het in dit nieuwsartikel voor je op een rijtje gezet. Vanwege corona is de schenkvrijstelling extra met € 1000 verhoogd ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder
arrow right
Junior Belastingadviseur
Training on the job van onze ervaren belastingadviseurs, de kans om je NOB-titel te halen en werken voor mooie mkb-ondernemers en audit klanten. Ons kantoor in Heerhugowaard is op zoek naar een Junior Belastingadviseur (32-40 uur). Wil jij een topstart van je carrière? Dan zoeken wij jou.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2022
In de update van de lonenspecial 2022 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. 
Lees verder
arrow right