Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 december 2021

Computerbril belastingvrij verstrekken?

Werk je veel met de computer? Een computerbril kan uitkomst bieden. De computerbril is speciaal afgestemd op werken met de computer. Je mag een dergelijke bril onder voorwaarden belastingvrij aan jouw werknemer verstrekken.

Computerbril

Bij een computerbril is de bril zowel ingesteld op zicht op het toetsenbord, als op het beeldscherm. De bril kent dus een verschil in afstand qua scherpte. Dit voorkomt onder meer nekklachten die ontstaan als de werknemer zonder de bril een foute werkhouding aanneemt.

Arbovoorziening

Is een computerbril nodig om te werken achter een beeldscherm, dan kan de computerbril aangemerkt worden als arbovoorziening. Die kun je als werkgever onbelast vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen.

Voorwaarden

De bril is alleen onbelast als deze voorziening rechtstreeks voortvloeit uit jouw arbobeleid dat je voert op grond van de Arbowet. Verder moet de werknemer de bril gebruiken op de werkplek. Dit mag ook de werkplek thuis zijn. Je mag de werknemer geen eigen bijdrage vragen, tenzij hij een duurdere bril dan standaard wil hebben. Dan is toegestaan dat je hem de meerkosten zelf laat betalen.

Werkkostenregeling

Voldoet de computerbril aan de voorwaarden, dan hoef je deze niet onder te brengen in de werkkostenregeling en de bril komt dan ook niet ten laste van de vrije ruimte. Je kunt dit wel doen als je niet aan de voorwaarden voldoet.

Heb je vragen over het belastingvrij vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen van een computerbril? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Werkkostenregeling en kerstpakket

Werkkostenregeling en kerstpakket

02-11-2021

Voor het tweede jaar op rij is door corona de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) verhoogd. Tot een loonsom van € 400.000 bedraagt de vrije ruimte 3%, over het meerdere van de loonsom 1,18%. Benut de vrije ruimte van de WKR, want je kunt de vrije ruimte niet doorschuiven naar volgend jaar.
Salarisadministratie

Salarisadministratie

Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Financieel administratief medewerker

Financieel administratief medewerker

  • Heerhugowaard
  • 24-40 uur
  • opleiding bedrijfsadministratie
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Bas van den Wijngaard

Bas van den Wijngaard

Assistent-accountant