8 maart 2021

Corona: deadline NOW Q1

Wil je de NOW kwartaal 1 aanvragen? Let dan op, want de aanvraagperiode loopt nog tot en met aankomende zondag 14 maart 2021. De gemiddelde omzetdaling over een periode van drie maanden moet minstens 20% zijn.

Omvang tegemoetkoming

De omvang van de tegemoetkoming voor de vierde periode (januari t/m maart) bedraagt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij minder omzetverlies wordt ook de NOW evenredig verminderd. Dus bijvoorbeeld bij 50% omzetverlies krijg je 42,5% van de loonkosten vergoed.

Periode omzetverlies

Heb je ook NOW ontvangen voor de derde aanvraagperiode, dan moeten de drie maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de drie maanden waarin je omzetverlies verwachtte in de derde aanvraagperiode.

Aanvragen NOW

De NOW voor de vierde periode kan bij het UWV worden aangevraagd, uiterlijk tot en met 14 maart. Je moet het omzetverlies over de opgegeven maanden zo goed mogelijk schatten. Op basis hiervan wordt een voorschot van 80% uitgekeerd. Als de definitieve omzetdaling bekend is, wordt ook de definitieve tegemoetkoming berekend.

Let op!

Als je het omzetverlies te ruim inschat, kan het zijn dat je achteraf een deel van de tegemoetkoming terug moet betalen.

Tot slot

Heb je vragen over de NOW? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de loonsubsidie? Onze adviseurs ondersteunen je graag. Bekijk alle coronasteunmaatregelen van de overheid in ons coronadossier

Speciaal voor jou

UITGELICHT

King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Junior Aangiftemedewerker
Belastingadviseur Vincent gaat je alle fijne kneepjes van het vak leren. Zo draag jij actief bij aan de ontwikkeling van de fiscale praktijk.
Lees verder
arrow right
Annulering extra verhoging minimumloon van 1,2%
Ondanks de goedkeuring van de Tweede Kamer op 19 maart 2024 voor een extra 1,2% verhoging van het minimumloon vanaf 1 juli 2024, ontbrak het aan een meerderheid in de Eerste Kamer. Hierdoor wordt de extra verhoging geannuleerd.
Lees verder
arrow right
Femke Kroezen

Femke Kroezen

Assistent-accountant