Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

8 maart 2021

Corona: deadline NOW Q1

Wil je de NOW kwartaal 1 aanvragen? Let dan op, want de aanvraagperiode loopt nog tot en met aankomende zondag 14 maart 2021. De gemiddelde omzetdaling over een periode van drie maanden moet minstens 20% zijn.

Omvang tegemoetkoming

De omvang van de tegemoetkoming voor de vierde periode (januari t/m maart) bedraagt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij minder omzetverlies wordt ook de NOW evenredig verminderd. Dus bijvoorbeeld bij 50% omzetverlies krijg je 42,5% van de loonkosten vergoed.

Periode omzetverlies

Heb je ook NOW ontvangen voor de derde aanvraagperiode, dan moeten de drie maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de drie maanden waarin je omzetverlies verwachtte in de derde aanvraagperiode.

Aanvragen NOW

De NOW voor de vierde periode kan bij het UWV worden aangevraagd, uiterlijk tot en met 14 maart. Je moet het omzetverlies over de opgegeven maanden zo goed mogelijk schatten. Op basis hiervan wordt een voorschot van 80% uitgekeerd. Als de definitieve omzetdaling bekend is, wordt ook de definitieve tegemoetkoming berekend.

Let op!

Als je het omzetverlies te ruim inschat, kan het zijn dat je achteraf een deel van de tegemoetkoming terug moet betalen.

Tot slot

Heb je vragen over de NOW? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de loonsubsidie? Onze adviseurs ondersteunen je graag. Bekijk alle coronasteunmaatregelen van de overheid in ons coronadossier

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Tegemoetkoming loonkosten? Controleer voorlopige berekening

Tegemoetkoming loonkosten? Controleer voorlopige berekening

06-04-2021

Had je als werkgever in 2020 recht op het lage-inkomensvoordeel (LIV), het jeugd lage-inkomensvoordeel of het loonkostenvoordeel (LKV)? Dan heb je van het UWV een voorlopige berekening ontvangen. Zorg dat je de berekening nakijkt. Staan er fouten in? Wijzig deze uiterlijk 1 mei.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën.