8 maart 2021

Corona: deadline NOW Q1

Wil je de NOW kwartaal 1 aanvragen? Let dan op, want de aanvraagperiode loopt nog tot en met aankomende zondag 14 maart 2021. De gemiddelde omzetdaling over een periode van drie maanden moet minstens 20% zijn.

Omvang tegemoetkoming

De omvang van de tegemoetkoming voor de vierde periode (januari t/m maart) bedraagt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij minder omzetverlies wordt ook de NOW evenredig verminderd. Dus bijvoorbeeld bij 50% omzetverlies krijg je 42,5% van de loonkosten vergoed.

Periode omzetverlies

Heb je ook NOW ontvangen voor de derde aanvraagperiode, dan moeten de drie maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de drie maanden waarin je omzetverlies verwachtte in de derde aanvraagperiode.

Aanvragen NOW

De NOW voor de vierde periode kan bij het UWV worden aangevraagd, uiterlijk tot en met 14 maart. Je moet het omzetverlies over de opgegeven maanden zo goed mogelijk schatten. Op basis hiervan wordt een voorschot van 80% uitgekeerd. Als de definitieve omzetdaling bekend is, wordt ook de definitieve tegemoetkoming berekend.

Let op!

Als je het omzetverlies te ruim inschat, kan het zijn dat je achteraf een deel van de tegemoetkoming terug moet betalen.

Tot slot

Heb je vragen over de NOW? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de loonsubsidie? Onze adviseurs ondersteunen je graag. Bekijk alle coronasteunmaatregelen van de overheid in ons coronadossier

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Accountant Den Helder
Twijfel je weleens over de koers die je wilt varen met je bedrijf? Of is het prettig zo nu en dan te kunnen klankborden? Bij Omnyacc Den Helder staan er 70 specialisten voor je klaar. Naast de accountant die voor jou de jaarrekening opstelt en je op breed financieel vlak adviseert, vind je bij ons een team van specialisten die antwoord geeft op al jouw ondernemersvragen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Lees snel verder.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Huwelijkse voorwaarden
Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Lees verder
arrow right
Pensioen ondernemer
Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Lees verder
arrow right
25 tips voor je bedrijfsfinanciering
Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.
Lees verder
arrow right