28 juni 2021

Corona kredietregelingen verlengd en uitgebreid

De corona kredietregelingen KKC, BMKB-C en GO-C worden verlengd tot 31 december van dit jaar. Ook worden de regelingen uitgebreid. 

Welke regelingen?

De regelingen waar het om gaat zijn de KKC (kredieten tot € 50.000), BMKB-C (tot € 1,5 miljoen) en GO-C (tot € 150 miljoen).

Uitbreiding

Genoemde regelingen zijn tot nu toe vooral ingezet om bedrijven in staat te stellen om hun schulden te betalen. De uitbreiding betekent dat de regelingen ook aangewend kunnen worden voor investeringen in vaste activa, heropbouw van voorraden- en debiteurenposities en het terugbrengen van leverancierskrediet naar een gebruikelijke termijn.

Garantie

Bij de regelingen staat de overheid garant voor een groter deel van het krediet, zodat deze minder risico meebrengen voor de kredietverstrekker. Uiteraard blijft de verstrekker de haalbaarheid van het krediet beoordelen. Dit kan voor kredieten tot € 250.000 geautomatiseerd gebeuren, wat tot een snellere afhandeling van de aanvraag leidt.

Niet alleen banken

De kredieten worden verstrekt door banken, maar ook door 22 andere financiële instellingen, zoals enkele kredietunies.

Tot slot

Wil je meer weten over de kredietregelingen en of dit voor jouw bedrijf interessant kan zijn? Onze adviseurs denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
Financieren met de overheid
Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Lees verder
arrow right
Subsidies
Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen, het voeren van klantgesprekken, tot het begeleiden van collega’s bij (complexe) aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right