Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 juni 2021

Corona kredietregelingen verlengd en uitgebreid

De corona kredietregelingen KKC, BMKB-C en GO-C worden verlengd tot 31 december van dit jaar. Ook worden de regelingen uitgebreid. 

Welke regelingen?

De regelingen waar het om gaat zijn de KKC (kredieten tot € 50.000), BMKB-C (tot € 1,5 miljoen) en GO-C (tot € 150 miljoen).

Uitbreiding

Genoemde regelingen zijn tot nu toe vooral ingezet om bedrijven in staat te stellen om hun schulden te betalen. De uitbreiding betekent dat de regelingen ook aangewend kunnen worden voor investeringen in vaste activa, heropbouw van voorraden- en debiteurenposities en het terugbrengen van leverancierskrediet naar een gebruikelijke termijn.

Garantie

Bij de regelingen staat de overheid garant voor een groter deel van het krediet, zodat deze minder risico meebrengen voor de kredietverstrekker. Uiteraard blijft de verstrekker de haalbaarheid van het krediet beoordelen. Dit kan voor kredieten tot € 250.000 geautomatiseerd gebeuren, wat tot een snellere afhandeling van de aanvraag leidt.

Niet alleen banken

De kredieten worden verstrekt door banken, maar ook door 22 andere financiële instellingen, zoals enkele kredietunies.

Tot slot

Wil je meer weten over de kredietregelingen en of dit voor jouw bedrijf interessant kan zijn? Onze adviseurs denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Financieren met de overheid

Financieren met de overheid

Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Tom Geestman

Tom Geestman

Salarisadviseur