Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

21 februari 2020

Coronavirus en ondernemen

Onderneem je in of met China? Op de website van De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt antwoord gegeven op tal van vragen inzake het coronavirus die specifiek voor het bedrijfsleven van belang zijn.

Reis niet naar China

Reizen naar China worden afgeraden. Degenen die al in China zijn, wordt geadviseerd zo mogelijk te vertrekken en de provincie Hubei in ieder geval te mijden. Wel heeft bijvoorbeeld KLM alle vluchten van en naar China geannuleerd.

Thuis werken

Bedrijven met werknemers in China krijgen het advies het personeel zoveel mogelijk thuis te laten werken. Dit ook met het oog op beperkingen inzake het transport in China.

Economische effecten

Het coronavirus zal volgens RVO zeker gevolgen hebben voor de Chinese economie. Economen hebben de groeiverwachtingen naar beneden bijgesteld.

Strengere douaneprocedures?

Of er strengere douaneprocedures met betrekking tot Chinese producten volgen, is nog niet bekend maar onwaarschijnlijk. Dit omdat het virus zich niet via goederen verspreidt.

Overmacht?

Bij het uitblijven of vertraging van leveranties, kan er sprake zijn van overmacht. Dit is afhankelijk van de situatie. Voor de financiële gevolgen is van belang wat hierover specifiek in contracten is bepaald.

Visum automatisch verlengd?

Visa van Chinese werknemers die aflopen, worden niet automatisch verlengd. Elk verzoek om verlenging wordt individueel beoordeeld. Dit geldt ook voor verzoeken van mensen die niet naar China kunnen terugkeren vanwege de gevolgen van het coronavirus. Individuele omstandigheden worden meegenomen in de beoordeling.

In ons coronadossier vind je nieuws omtrent de maatregelen rondom het coronavirus.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Accountant Heemstede

Accountant Heemstede

Heb jij als ondernemer hulp nodig bij jouw ondernemerszaken? Onze accountants en adviseurs staan voor je klaar. Niet alleen bij de jaarrekening en advies voor de toekomst, maar ook bij de personele zaken of je eigen pensioen, fiscaliteit, juridisch advies of financieren voor je bedrijf. Wij maken ons sterk voor ondernemers en dat doen wij in elke fase van het ondernemerschap. Meer weten over Omnyacc Heemstede? Lees dan snel verder.
Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Leeuwarden
  • 32-40 uur per week
  • WO Fiscaal Recht/Fiscale Economie
Mag je transitievergoeding betalen in termijnen?

Mag je transitievergoeding betalen in termijnen?

22-06-2021

Er kan discussie ontstaan over de hoogte van een transitievergoeding. En mag een werkgever de transitievergoeding in termijnen betalen? Bijvoorbeeld door uitzonderlijke situaties als de coronacrisis? Je leest het in dit artikel.
Mkb in zicht: specialistische zakelijke diensten

Mkb in zicht: specialistische zakelijke diensten

04-06-2021

Er is een bovengemiddelde groei voor specialistische zakelijke diensten, maar ook in deze branche waren de verschillen groot. Architecten, notarissen en ingenieurs profiteren van de florerende woningmarkt, reclamebureaus blijven daarentegen duidelijk achter.
Paul Dekker

Paul Dekker

Assistent-accountant

Herfinancieren

Herfinancieren

Het optimaliseren van een financieringsstructuur, oftewel herfinancieren, gebeurt steeds vaker.