Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 maart 2022

Deadline vaststelling TVL Q2 2021 naar 8 maart

Heb je voor het tweede kwartaal van 2021 de tegemoetkoming vaste lasten (TVL)  aangevraagd? Je moet dan uiterlijk 8 maart van dit jaar een vaststellingsverzoek indienen. Met dit vaststellingsverzoek geef je de definitieve omzetdaling over de periode door.

TVL

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis met een omzetdaling geconfronteerd worden. De omzetdaling voor het tweede kwartaal van 2021 diende minimaal 30% te zijn.

Voorschot

Als je de TVL aanvraagt, ontvang je eerst een voorschot. Dit is gebaseerd op jouw schatting van de omzetdaling. Blijkt de werkelijke omzetdaling af te wijken, dan wordt dit gecorrigeerd bij de definitieve toekenning van de TVL.

Stuur bewijs mee

Stuur bij jouw vaststellingsverzoek het bewijs van jouw omzet mee. Dit kunnen bijvoorbeeld de btw-aangiftes van de betreffende subsidieperiode zijn. De uitbetaling van de TVL verloopt dan sneller.

Deadline 8 maart

Je kunt jouw vaststellingsverzoek voor het tweede kwartaal van 2021, dus april tot en met juni, indienen bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) tot 8 maart 2022 23.59 uur. Vergeet dit niet, want als je geen vaststellingsverzoek indient, moet je de ontvangen TVL over dit kwartaal weer terugbetalen.

Let op!

Bij een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moet je ook gelijk een accountantsproduct meesturen bij het indienen van de vaststelling.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Vanaf 28 februari TVL Q1 2022 aanvragen

Vanaf 28 februari TVL Q1 2022 aanvragen

28-02-2022

Ondernemers die in het eerste kwartaal van dit jaar minstens 30% omzetverlies hebben geleden, kunnen vanaf 28 februari 9.00 uur TVL aanvragen. Aanvragen moeten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden ingediend.
Einde aan coronasteunpakket

Einde aan coronasteunpakket

28-02-2022

Door de coronacrisis kunnen ondernemers een beroep doen op tal van financiële steunmaatregelen. In het perspectief van de corona-ontwikkelingen gaat Nederland open en kunnen ondernemers weer aan de slag. Daarom stopt het kabinet per het tweede kwartaal (per 1 april 2022) met het coronasteunpakket.
Eindejaarstips 2020

Eindejaarstips 2020

Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Toeslagen voor Oekraïners

Toeslagen voor Oekraïners

27-06-2022

Oekraïners die in Nederland verblijven, hebben binnenkort recht op kinderopvangtoeslag en huurtoeslag als zij aan de reguliere voorwaarden voldoen. Hier wordt een wetswijziging voor voorbereid.
Pensioen ondernemer

Pensioen ondernemer

Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.