9 oktober 2020

Doorschuifbepaling subsidie elektrische auto stopt

De subsidieaanvragen voor nieuwe elektrische auto's werden, vanwege een tekort, naar volgend jaar doorgeschoven. De overheid wil nu van deze doorschuifbepaling af, omdat een deel van het budget van 2021 ook al op is.

Subsidie elektrische auto’s

Sinds juli dit jaar is er subsidie beschikbaar voor particulieren die een nieuwe of gebruikte elektrische auto aanschaffen. De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte.

Subsidiepot leeg

De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s was vanwege het grote aantal aanvragen in no-time leeg. Subsidieaanvragen die daarna nog werden ingediend, werden automatisch doorgeschoven naar volgend jaar.

Doorschuiven niet meer mogelijk

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat laat aan de Tweede Kamer weten dat deze mogelijkheid komt te vervallen. Dit betekent dat degenen die na wijziging van de regeling in 2020 nog een nieuwe elektrische auto kopen, geen subsidie meer krijgen. Aankopen vanaf 2021 komen weer wel in aanmerking voor subsidie.

Ingangsdatum onzeker

Het is nog niet zeker vanaf wanneer de subsidieaanvraag niet meer kan worden doorgeschoven. De staatssecretaris wil dat dit zo spoedig mogelijk na aanpassing van de regeling ingaat. Tot het zover is, kunnen subsidieaanvragen nog wel worden doorgeschoven.

Autobranche woest

De autobranche heeft verbijsterd op de mededeling gereageerd. Men vindt dat particulieren hierdoor de dupe worden van een onbetrouwbare overheid.

Let op!

Voor de aanschaf van gebruikte elektrische auto’s is overigens nog wel voldoende subsidie beschikbaar.

Heb je vragen over de subsidie van elektrische auto's? Neem dan gerust contact met ons op. 

Agro: Subsidieregeling jonge landbouwers vanaf dit jaar € 80.000? 
Het Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP) 2023-2027 biedt ondersteuning voor jonge landbouwers door middel van vestigingssteun. Dit initiatief is gericht op het helpen van jonge boeren bij het starten of overnemen van een landbouwbedrijf en omvat een eenmalige uitkering.
Lees verder
arrow right
Starten
Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2024
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2024 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Elektrische auto's vrijstelling verlengd tot 2026
De afbouw van de vrijstelling op motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto's wordt pas van kracht in 2026, niet in 2025 zoals oorspronkelijk gepland. Echter, bestuurders van plug-in hybride auto's zullen vanaf volgend jaar wel een hogere motorrijtuigenbelasting moeten betalen. Dit is gemeld door RTL Nieuws.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Texel
Op woensdagavond 15 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right