Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

9 oktober 2020

Doorschuifbepaling subsidie elektrische auto stopt

De subsidieaanvragen voor nieuwe elektrische auto's werden, vanwege een tekort, naar volgend jaar doorgeschoven. De overheid wil nu van deze doorschuifbepaling af, omdat een deel van het budget van 2021 ook al op is.

Subsidie elektrische auto’s

Sinds juli dit jaar is er subsidie beschikbaar voor particulieren die een nieuwe of gebruikte elektrische auto aanschaffen. De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte.

Subsidiepot leeg

De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s was vanwege het grote aantal aanvragen in no-time leeg. Subsidieaanvragen die daarna nog werden ingediend, werden automatisch doorgeschoven naar volgend jaar.

Doorschuiven niet meer mogelijk

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat laat aan de Tweede Kamer weten dat deze mogelijkheid komt te vervallen. Dit betekent dat degenen die na wijziging van de regeling in 2020 nog een nieuwe elektrische auto kopen, geen subsidie meer krijgen. Aankopen vanaf 2021 komen weer wel in aanmerking voor subsidie.

Ingangsdatum onzeker

Het is nog niet zeker vanaf wanneer de subsidieaanvraag niet meer kan worden doorgeschoven. De staatssecretaris wil dat dit zo spoedig mogelijk na aanpassing van de regeling ingaat. Tot het zover is, kunnen subsidieaanvragen nog wel worden doorgeschoven.

Autobranche woest

De autobranche heeft verbijsterd op de mededeling gereageerd. Men vindt dat particulieren hierdoor de dupe worden van een onbetrouwbare overheid.

Let op!

Voor de aanschaf van gebruikte elektrische auto’s is overigens nog wel voldoende subsidie beschikbaar.

Heb je vragen over de subsidie van elektrische auto's? Neem dan gerust contact met ons op. 

Estate planning

Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.

Michel Krediet

Registeraccountant

Vanaf 7 oktober aanvraag definitieve vaststelling NOW 1.0

05-10-2020

Heb jij de NOW 1.0 aangevraagd? Vanaf 7 oktober kun je de definitieve vaststelling aanvragen op de site van het UWV. Het UWV heeft maximaal één jaar de tijd om hierover te beslissen.

Assistent-accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.