Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 maart 2022

Deep Tech Fonds voor kennisintensieve bedrijven

Heb je een kennisintensief bedrijf? Er komt een nieuw investeringsfonds dat specifiek gericht is op kennisintensieve bedrijven. Het fonds is in het leven geroepen om de technologische kennis van Nederland een boost te geven om zodoende de concurrentiepositie te verbeteren.

Deep Tech Fonds

Het nieuwe ‘Deep Tech Fonds’ (DTF) krijgt een omvang van € 250 miljoen. Het fonds is met name bedoeld voor investeringen in innovatieve en complexe technologieën. Voor de ontwikkeling hiervan blijkt financiering vaak een probleem.

Start-ups en scale-ups

Het DTF richt zich dan ook op start-ups en scale-ups, dus nog jonge bedrijven, die vaak in de technische sector actief zijn en willen doorgroeien. Zij richten zich daarbij veelal op de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Een probleem van ‘jonge’ technologische bedrijven is vaak dat zij zich nog niet bewezen hebben en er dus relatief grote risico’s aan kleven, waardoor het vinden van investeerders een probleem kan zijn. Zijn ze echter succesvol, dan zijn ze ook erg winstgevend.

Mede-investeringsfonds

DTF zal opereren als mede-investeerder als onafhankelijk onderdeel van Invest-NL. Dit is een instelling van het Rijk die zich bezighoudt met ontwikkeling en financiering van bedrijven en projecten die de transitie naar de circulaire economie versnellen. Invest-NL beschikt over een investeringsvermogen van € 2,5 miljard.

Bindend advies

DTF heeft een onafhankelijk fondsmanagement en een onafhankelijk Investment Committee. Deze organen zorgen voor een bindend advies inzake investeringsprojecten.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Strategisch visualiseren

Strategisch visualiseren

Wil jij ook overzicht in één oogopslag? Maak jouw toekomstvisie inzichtelijk door visueel denken, strategisch tekenen en bedrijfskundig advies.