Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

04 februari 2020

Duurzaamheid bedrijf jonge boeren

Het kabinet stelt € 75 miljoen beschikbaar als borgstelling voor leningen aan jonge boeren. Op deze manier krijgen zij meer mogelijkheden hun bedrijf te verduurzamen.

Drie jaar

Boeren kunnen tot drie jaar na overname van een bedrijf in aanmerking komen voor de borgstelling. Dit kan vanaf 1 januari van dit jaar. Door de borgstelling wordt het verstrekken van kredieten aan jonge agrariërs minder riskant en dus interessanter. De startende boeren worden ook geholpen met opleiding en coaching.

Tot € 1 miljard extra

Door de maatregel zal naar verwachting tot € 1 miljard extra aan kredieten worden verstrekt.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de regeling wordt het investeringsplan getoetst op de volgende criteria: het sluiten van kringlopen, het versterken van de sociaal-economische positie van de boer in de keten, de klimaatopgave, ecosystemen, vitaliteit van het platteland, dierenwelzijn en waardering voor voedsel. Ook moet de rentabiliteit erdoor verbeteren.

Uitvoering

De aanvraag van de borgstelling verloopt via de Rabobank. Deze vraagt de borgstelling aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wil je meer weten over de nieuwe borgstellingsregeling? Wij adviseren je graag.

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.

25 tips voor je bedrijfsfinanciering

Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.

Groeien

Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen. 

Welke verklaring heb je nodig voor de NOW?

09-07-2020

Er heerst verwarring over de verplichting om een verklaring te overleggen indien een ondernemer gebruikmaakt van de NOW. Om welke verklaringen gaat het?