Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 september 2021

Elektrische auto? Subsidiepot leeg

Als particulier kon je ook dit jaar subsidie aanvragen voor het aanschaffen van een elektrische auto. De RVO heeft aangegeven dat de subsidiepot, die eerder al leeg was voor de aanschaf van nieuwe auto's, nu ook leeg is voor gebruikte elektrische personenauto's. 

Subsidie

De subsidie is bedoeld om ook voor particulieren het rijden in een elektrische auto financieel aantrekkelijk te maken. Ondernemers en werknemers met een auto van de zaak profiteren namelijk via een lagere bijtelling.

Subsidiepotten leeg

De subsidiepotten voor zowel een gebruikte als een nieuwe elektrische auto zijn leeg. Voor een gebruikte auto kun je nog wel een verzoek indienen, maar dat wordt waarschijnlijk afgewezen. Alleen als bestaande aanvragen worden teruggetrokken, heb je in principe nog kans op subsidie.

Niet doorschuiven

Verzoeken voor subsidie worden niet doorgeschoven naar volgend jaar. Aanvragen is namelijk pas weer mogelijk vanaf 3 januari 2022.

Let op!

Je kunt de subsidie voor 2022 aanvragen nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Deze moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin je de subsidie aanvraagt. De auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd. Je logt voor jouw aanvraag in met DigiD.

Subsidie verlaagd

De subsidie voor een nieuwe elektrische auto wordt volgend jaar verlaagd van € 4.000 naar € 3.700. De subsidie voor een gebruikte elektrische auto blijft ook volgend jaar € 2.000.

Heb je vragen over de subsidie op elektrische auto’s voor particulieren? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Leasing auto

Leasing auto

Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
Chris van Buiten

Chris van Buiten

Registeraccountant | Partner

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

De NOW is de tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De regeling is met ingang van 1 oktober 2020 verlengd met 9 maanden tot 1 juli 2021. De NOW 3 kent 3 tijdvakken en kent specifiekere bepalingen ten opzichte van NOW 1 en NOW 2. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Heb je vragen? Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk!
Voordeel KIA maximaliseren

Voordeel KIA maximaliseren

09-11-2021

Met de kleinschalige investeringen (KIA) kom je in aanmerking voor extra aftrek op de winst. Je komt in aanmerking als je dit jaar meer dan € 2.400, maar niet meer dan € 328.721 investeert. Plan jouw investeringen goed en maximaliseer de KIA.
Financieren met de overheid

Financieren met de overheid

Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.