1 september 2021

Elektrische auto? Subsidiepot leeg

Als particulier kon je ook dit jaar subsidie aanvragen voor het aanschaffen van een elektrische auto. De RVO heeft aangegeven dat de subsidiepot, die eerder al leeg was voor de aanschaf van nieuwe auto's, nu ook leeg is voor gebruikte elektrische personenauto's. 

Subsidie

De subsidie is bedoeld om ook voor particulieren het rijden in een elektrische auto financieel aantrekkelijk te maken. Ondernemers en werknemers met een auto van de zaak profiteren namelijk via een lagere bijtelling.

Subsidiepotten leeg

De subsidiepotten voor zowel een gebruikte als een nieuwe elektrische auto zijn leeg. Voor een gebruikte auto kun je nog wel een verzoek indienen, maar dat wordt waarschijnlijk afgewezen. Alleen als bestaande aanvragen worden teruggetrokken, heb je in principe nog kans op subsidie.

Niet doorschuiven

Verzoeken voor subsidie worden niet doorgeschoven naar volgend jaar. Aanvragen is namelijk pas weer mogelijk vanaf 3 januari 2022.

Let op!

Je kunt de subsidie voor 2022 aanvragen nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Deze moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin je de subsidie aanvraagt. De auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd. Je logt voor jouw aanvraag in met DigiD.

Subsidie verlaagd

De subsidie voor een nieuwe elektrische auto wordt volgend jaar verlaagd van € 4.000 naar € 3.700. De subsidie voor een gebruikte elektrische auto blijft ook volgend jaar € 2.000.

Heb je vragen over de subsidie op elektrische auto’s voor particulieren? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Leasing auto
Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Frank Neefjes

Frank Neefjes

Accountant

Assistent accountant controlepraktijk
Vanaf dag 1 aan de slag voor onze audit klanten, de kans om je RA-titel te halen en training on the job van onze ervaren specialisten. Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het!
Lees verder
arrow right
Zelfstandig assistent accountant controlepraktijk
Vanuit Omnyacc in Control richten we ons met het team op de assurance werkzaamheden. Door een groeiend klantenbestand richten we ons op versterking binnen het team. Ben jij zelfstandig en klantgericht en heb je de ambitie om door te groeien? Ben je daarnaast op zoek naar een combinatie van controlewerkzaamheden, adviesopdrachten en managementondersteuning? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Casper Müller

Casper Müller

HRM, pensioen- & inkomensadviseur