Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

Vrijdag 13 april 2022

Financiële steun voor herstructurering winkelgebieden

Gemeenten kunnen aanspraak maken op een specifieke uitkering om hun winkelgebieden weer aantrekkelijk te maken. Tot eind deze maand kunnen ze voor de eerste periode financiële steun aanvragen.

Projectplan

Gemeentes die voor de steun in aanmerking willen komen, moeten hiertoe een projectplan indienen. Dit moet gericht zijn op herstructurering en transformatie van het winkelgebied. Een voorwaarde is dat er ook private investeerders bij betrokken moeten worden.

Vier periodes

De totale steun van € 100 miljoen is verdeeld over vier aanvraagperiodes. Voor de eerste aanvraagperiode is € 22 miljoen beschikbaar. Per project kan maximaal € 5 miljoen steun worden verkregen.

Let op!

Aanvragen voor de eerste periode kunnen tot en met 30 mei 2022 12.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) worden ingediend.

RVO voert uit

De RVO voert de regeling ook uit. De RVO beoordeelt de aanvragen en of deze passen binnen de bedoeling van de wetgever. Een onafhankelijke commissie van experts beoordeelt de aanvragen inhoudelijk aan de hand van de geldende criteria en stelt een ranking op.

Voorwaarden

Aan de subsidie zijn tal van voorwaarden verbonden. Zo moet een project binnen zeven jaar na toekenning van de subsidie zijn afgerond. Een overzicht van alle voorwaarden staat op de site van de RVO.

Beslissing

Uiterlijk 13 weken na het sluiten van de aanvraagtermijn ontvangt een gemeente bericht of een aanvraag is goedgekeurd. Gemeentes kunnen de aanvraag digitaal volgen en ontvangen een beslissing omtrent de aanvraag per email.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Subsidiecontrole

Subsidiecontrole

Het doel van een subsidiecontrole is aantonen dat het subsidiebedrag rechtmatig wordt besteed. Wij kunnen de subsidiecontrole voor je uitvoeren tegen een transparant tarief.
Accountant RA

Accountant RA

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • RA opleiding
De Hoornse wensboom

De Hoornse wensboom

In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 31 december. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Coaching

Coaching

Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.