25 november 2021

Fiscaal vriendelijk sinterklaasfeest

Volgende week zondag is het alweer 5 december. Wil je een sinterklaasfeest organiseren voor jouw werknemers? Dan is dit in beginsel belast loon. Hoe dit belast wordt, is afhankelijk van de omstandigheden.

Feest op de werkplek

Organiseer je het sinterklaasfeest op de werkplek, dan is dit fiscaal het voordeligst. De kosten van het inhuren van sint en zijn pieten leiden namelijk niet tot belastingheffing. Dit omdat er sprake is van een voorziening op de werkplek. Dit geldt ook voor drankjes, strooigoed en eventuele hapjes.

Cadeautje belast

Krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis, dan is dit belast loon voor de betreffende werknemer. Je wilt waarschijnlijk niet dat jouw werknemers hierover belasting moeten betalen, dus kun je het onderbrengen in de werkkostenregeling. Het cadeautje is dan belastingvrij en je betaalt als werkgever alleen 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte dit jaar overschrijdt.

Feest op externe locatie

Organiseer je het feestje niet op de werkplek, dan zijn alle kosten belast loon voor de werknemer. Dit geldt dus voor de kosten van het inhuren van de sint, hapjes, drankjes, cadeautjes en de eventuele huur van de externe locatie. Ook nu geldt dat je belastingheffing bij de werknemer voorkomt door de kosten onder te brengen in de werkkostenregeling. Ook hier betaal je 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte overschrijdt.

Heb je vragen over de belastingheffing over jouw sinterklaasfeest? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Coaching
Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Lees verder
arrow right
Junior Belastingadviseur
Training on the job van onze ervaren belastingadviseurs, de kans om je NOB-titel te halen en werken voor mooie mkb-ondernemers en audit klanten. Ons kantoor in Heerhugowaard is op zoek naar een Junior Belastingadviseur (32-40 uur). Wil jij een topstart van je carrière? Dan zoeken wij jou.
Lees verder
arrow right