Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 november 2021

Fiscaal vriendelijk sinterklaasfeest

Volgende week zondag is het alweer 5 december. Wil je een sinterklaasfeest organiseren voor jouw werknemers? Dan is dit in beginsel belast loon. Hoe dit belast wordt, is afhankelijk van de omstandigheden.

Feest op de werkplek

Organiseer je het sinterklaasfeest op de werkplek, dan is dit fiscaal het voordeligst. De kosten van het inhuren van sint en zijn pieten leiden namelijk niet tot belastingheffing. Dit omdat er sprake is van een voorziening op de werkplek. Dit geldt ook voor drankjes, strooigoed en eventuele hapjes.

Cadeautje belast

Krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis, dan is dit belast loon voor de betreffende werknemer. Je wilt waarschijnlijk niet dat jouw werknemers hierover belasting moeten betalen, dus kun je het onderbrengen in de werkkostenregeling. Het cadeautje is dan belastingvrij en je betaalt als werkgever alleen 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte dit jaar overschrijdt.

Feest op externe locatie

Organiseer je het feestje niet op de werkplek, dan zijn alle kosten belast loon voor de werknemer. Dit geldt dus voor de kosten van het inhuren van de sint, hapjes, drankjes, cadeautjes en de eventuele huur van de externe locatie. Ook nu geldt dat je belastingheffing bij de werknemer voorkomt door de kosten onder te brengen in de werkkostenregeling. Ook hier betaal je 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte overschrijdt.

Heb je vragen over de belastingheffing over jouw sinterklaasfeest? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Schenken en erven

Schenken en erven

Denk je aan een schenking aan je kind of een goed doel? Het financiële steuntje voor nu is misschien een goed moment om ook na te denken over jouw erfenis.
Beginnend Assistent-accountant

Beginnend Assistent-accountant

  • Schagen
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Modelovereenkomst beoordeling arbeidsrelaties

Modelovereenkomst beoordeling arbeidsrelaties

16-11-2021

Om te controleren of er tussen een opdrachtgever en opdrachtnemer een arbeidsrelatie bestaat heeft de Belastingdienst een modelovereenkomsten voor de beoordeling hiervan. Bij controles op de uitvoering zijn tot nu toe geen sancties getroffen.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën.