25 november 2021

Fiscaal vriendelijk sinterklaasfeest

Volgende week zondag is het alweer 5 december. Wil je een sinterklaasfeest organiseren voor jouw werknemers? Dan is dit in beginsel belast loon. Hoe dit belast wordt, is afhankelijk van de omstandigheden.

Feest op de werkplek

Organiseer je het sinterklaasfeest op de werkplek, dan is dit fiscaal het voordeligst. De kosten van het inhuren van sint en zijn pieten leiden namelijk niet tot belastingheffing. Dit omdat er sprake is van een voorziening op de werkplek. Dit geldt ook voor drankjes, strooigoed en eventuele hapjes.

Cadeautje belast

Krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis, dan is dit belast loon voor de betreffende werknemer. Je wilt waarschijnlijk niet dat jouw werknemers hierover belasting moeten betalen, dus kun je het onderbrengen in de werkkostenregeling. Het cadeautje is dan belastingvrij en je betaalt als werkgever alleen 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte dit jaar overschrijdt.

Feest op externe locatie

Organiseer je het feestje niet op de werkplek, dan zijn alle kosten belast loon voor de werknemer. Dit geldt dus voor de kosten van het inhuren van de sint, hapjes, drankjes, cadeautjes en de eventuele huur van de externe locatie. Ook nu geldt dat je belastingheffing bij de werknemer voorkomt door de kosten onder te brengen in de werkkostenregeling. Ook hier betaal je 80% belasting via de eindheffing als je de vrije ruimte overschrijdt.

Heb je vragen over de belastingheffing over jouw sinterklaasfeest? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Financieel administratief medewerker
Ben jij een nauwkeurige en gedreven professional die energie haalt uit het werken met cijfers? Bij Omnyacc Den Helder krijg je de kans om een onmisbare schakel te zijn binnen een betrokken en professioneel team waar afwisseling en klantgericht werken centraal staan.
Lees verder
arrow right
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right
Kjell de Wit

Kjell de Wit

Assistent-accountant

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right