27 oktober 2021

Fout loonkostenvoordeel? Geen extra correctie 

Maak je bij de aanvraag van het loonkostenvoordeel een fout? Dan heb je voldoende mogelijkheden om deze te corrigeren. Extra mogelijkheden voor correctie zijn dan ook niet nodig. Het loonkostenvoordeel is beschikbaar voor werkgevers die een werknemer in dienst nemen die moeilijk toegang heeft tot de arbeidsmarkt.

Loonkostenvoordeel

Je kunt loonkostenvoordeel krijgen voor de volgende doelgroepen:

  • oudere werknemers vanaf 56 jaar
  • arbeidsgehandicapte werknemers die nieuw in dienst komen
  • werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden
  • arbeidsgehandicapte werknemers die herplaatst worden

Als je het voordeel aanvraagt, heb je een doelgroepenverklaring nodig. Het loonkostenvoordeel kan oplopen tot € 6.000 per werknemer per jaar.

Loonaangifte

Je moet in jouw loonaangifte aanvinken dat je voor een bepaalde werknemer recht hebt op het loonkostenvoordeel. Maak je hierbij een fout, dan kun je dit zelf eenvoudig herstellen.

Corrigeren tot 1 mei

Je kunt door het insturen van een correctiebericht jouw vergissing ongedaan maken, ook over de voorgaande maanden. Dit kan maandelijks in het kalenderjaar waarover je de tegemoetkoming aanvraagt. Ook in het jaar volgend op dat kalenderjaar kun je nog correctieberichten insturen. Dat kan tot uiterlijk 1 mei van dat jaar. Correcties na 1 mei worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening.

Geen verruiming

Staatssecretaris Wiersma (SZW) heeft in antwoord op Kamervragen laten weten dat hij de correctiemogelijkheden voldoende vindt. Er komen dus geen ruimere mogelijkheden om fouten te herstellen.

Heb je vragen over het corrigeren van jouw aanvragen inzake het loonkostenvoordeel? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies
Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Elsa Brasser

Elsa Brasser

Managementassistente

Assistent accountant controlepraktijk
Vanaf dag 1 aan de slag voor onze audit klanten, de kans om je RA-titel te halen en training on the job van onze ervaren specialisten. Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het!
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Ben jij de belastingadviseur die barst van ambitie en klaar is om zijn fiscale kennis naar een hoger niveau te tillen? Streef je naar het bieden van hoogwaardig fiscaal advies en nauwe samenwerking met onze klanten? Bij ons krijg je niet alleen de vrijheid, maar ook de ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen. Kom ons team versterken bij ons kantoor in Zwaagdijk!
Lees verder
arrow right