6 december 2021

Fouten met belastingrente herstelt door Belastingdienst 

Vanaf 2016 zijn er bij het geautomatiseerd verwerken van het vergoeden van belastingrentes fouten gemaakt door de Belastingdienst. Ook in 2021 worden deze fouten nog hersteld. Dit houdt in dat ten onrechte niet betaalde belastingrente alsnog aan de betreffende ondernemers wordt overgemaakt.

Wat zijn de voorwaarden?

De Belastingdienst moet belastingrente betalen zodra het meer dan acht weken duurt als een verzoek om teruggave, vermindering, bezwaar of suppletie inzake de btw wordt vastgesteld. Dit geldt alleen voor verzoeken die ingediend zijn ná het jaar waarop de teruggave betrekking heeft en waarop de Belastingdienst ná 1 april beslist.

Brief of persoonlijk contact

De betreffende ondernemers worden per brief geïnformeerd en krijgen excuses aangeboden. Met ondernemers die vier of meer beschikkingen met een vergoeding van € 1.000 of meer krijgen, wordt persoonlijk contact opgenomen. Dit kan ook via de belastingadviseur van de ondernemer.

Ook wettelijke rente

Over de te laat uitbetaalde belastingrente wordt ook de wettelijke rente vergoed.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? Dan is deze vacature Belastingadviseur (24-40 uur) bij onze vestiging in Leeuwarden zeker iets voor jou! De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen tot aan het leidinggeven bij aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right
Stabiliseren/reorganiseren
Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.
Lees verder
arrow right