Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

14 april 2022

Geen invorderingsmaatregelen vanwege box 3

Er worden geen invorderingsmaatregelen getroffen als belastingplichtigen met inkomen in box 3 de laatste betaaltermijn van hun voorlopige aanslag voor 2022 overschrijden. Betrokkenen ontvangen op korte termijn een brief.

Arrest box 3

De Hoge Raad heeft eind vorig jaar in een arrest beslist dat de huidige belastingheffing over inkomen in box 3 niet door de beugel kan. Het kabinet denkt nog na over reparatiewetgeving.

Box 3-inkomen mogelijk te hoog

Het arrest betekent dat het box 3-inkomen van belastingplichtigen in de voorlopige aanslag van 2022 te hoog kan zijn vastgesteld. Daarom worden voorlopig geen invorderingsmaatregelen genomen en wordt ook geen invorderingsrente berekend als belastingplichtigen met box 3-inkomen niet op tijd betalen.

Brief

De betrokken belastingplichtigen ontvangen hierover op korte termijn een brief. Hierin worden ze ook geïnformeerd dat de invordering gepauzeerd blijft tot het box 3-inkomen correct is vastgesteld, dus tot een nieuwe correcte voorlopige of definitieve aanslag over 2022 is opgelegd.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Wanneer moet je invorderingsrente betalen?

Wanneer moet je invorderingsrente betalen?

16-07-2020

Je moet invorderingsrente betalen als je een belastingaanslag niet op tijd betaalt. De rente vast vastgesteld bij de beschikking. Gebeurt dit niet? Dan hoef je de invorderingsrente niet te betalen. Dit heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaalt.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Rapportages en dashboarding

Rapportages en dashboarding

Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.