14 april 2022

Geen invorderingsmaatregelen vanwege box 3

Er worden geen invorderingsmaatregelen getroffen als belastingplichtigen met inkomen in box 3 de laatste betaaltermijn van hun voorlopige aanslag voor 2022 overschrijden. Betrokkenen ontvangen op korte termijn een brief.

Arrest box 3

De Hoge Raad heeft eind vorig jaar in een arrest beslist dat de huidige belastingheffing over inkomen in box 3 niet door de beugel kan. Het kabinet denkt nog na over reparatiewetgeving.

Box 3-inkomen mogelijk te hoog

Het arrest betekent dat het box 3-inkomen van belastingplichtigen in de voorlopige aanslag van 2022 te hoog kan zijn vastgesteld. Daarom worden voorlopig geen invorderingsmaatregelen genomen en wordt ook geen invorderingsrente berekend als belastingplichtigen met box 3-inkomen niet op tijd betalen.

Brief

De betrokken belastingplichtigen ontvangen hierover op korte termijn een brief. Hierin worden ze ook geïnformeerd dat de invordering gepauzeerd blijft tot het box 3-inkomen correct is vastgesteld, dus tot een nieuwe correcte voorlopige of definitieve aanslag over 2022 is opgelegd.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Wanneer moet je invorderingsrente betalen?
Je moet invorderingsrente betalen als je een belastingaanslag niet op tijd betaalt. De rente vast vastgesteld bij de beschikking. Gebeurt dit niet? Dan hoef je de invorderingsrente niet te betalen. Dit heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaalt.
Lees verder
arrow right
Managementassistent
Omnyacc is sterk aan het groeien en dat geldt ook voor onze vestiging in Leeuwarden. We bieden onze klanten een breed scala aan diensten aan, dat vaak verder gaat dan alleen traditionele accountantsdiensten. Door de groeiende vraag naar deze integrale dienstverlening, waarbij meerdere disciplines met elkaar samenwerken, zijn we op zoek naar versterking voor ons team managementondersteuning. Ben jij die enthousiaste collega die graag samen met ons het verschil blijft maken voor onze klanten? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Arbeidsovereenkomsten
Arbeidsovereenkomsten zijn de basis van de samenwerkingen met jouw medewerkers.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial
In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees verder
arrow right
Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right