Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

16 juli 2020

Wanneer moet je invorderingsrente betalen?

Je moet invorderingsrente betalen als je een belastingaanslag niet op tijd betaalt. De rente wordt vastgesteld bij de beschikking. Gebeurt dit niet? Dan hoef je de invorderingsrente niet te betalen. Dit heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaalt.  

Wanneer invorderingsrente betalen?

Je betaalt invorderingsrente als je na de uiterste betaaldatum van de aanslag nog een bedrag moet betalen. Dit geldt ook als je uitstel van betaling hebt gekregen.

Let op!

Vanwege de coronacrisis bedraagt de invorderingsrente tijdelijk slechts 0,01% in plaats van 4%. Deze verlaging is in ieder geval tot 1 oktober 2020 van kracht.

Ontslagvergoeding belast

In een procedure bij genoemde rechtbank ging het over verschuldigde invorderingsrente over een aanslag inkomstenbelasting. Vanwege een geschil was de aanslag te laat betaald. Daarom moest, naast de aanslag, ook invorderingsrente betaald worden.

Geen beschikking

De betreffende belastingplichtige kreeg wel verzoeken de invorderingsrente te betalen, maar de beschikking waarop deze rente gebaseerd was, ontbrak. Volgens de rechter kon daarom niet gecontroleerd worden hoe de rente was berekend en of wel vermeld was dat tegen de invorderingsrente bezwaar en beroep mogelijk was.

Prullenbak

Volgens de rechter was de beschikking dermate van belang dat, nu deze ontbrak, geen invorderingsrente berekend kon worden. De inspecteur werd dan ook in het ongelijk gesteld.

Heb je vragen over invorderingsrente? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.  

Duurzame inzetbaarheid/verzuim

Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.

Lonenspecial: corona en thuiswerken

13-01-2021

Omdat werknemers veel meer thuiswerken als gevolg van corona, kunnen werkgevers zich genoodzaakt voelen tegemoet te komen in de kosten die werknemers thuis maken.

Echtscheiding

Onze juristen kunnen je begeleiden in het scheidingstraject en helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Top 10 van de lonenspecial

13-01-2021

Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. In dit artikel lichten wij de top 10 uit.

Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.