11 december 2023

In 2024 run op bestelbussen door einde bpm-vrijstelling

Verkopers van bestelwagens doen volgend jaar waarschijnlijk goede zaken. Brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG voorspellen dat er 78.000 bestelwagens worden verkocht, duizenden meer dan dit jaar. In 2025 vervalt namelijk de bpm-vrijstelling bij de aanschaf van bestelwagens. Dat zorgt naar verwachting voor een hogere verkoop van bestelbussen in 2024. 

In 2025 worden ook de zero-emissiezones in steden ingevoerd. Het effect van deze uitstootvrije gebieden waar geen vervuilende bestelbussen mogen rijden is volgens de RAI tweeledig. Het jaagt de verkoop van elektrische bestelbussen aan, maar leidt vóór de invoering wellicht ook op een run op dieselbusjes die nog een aantal jaar wel de stadscentra in mogen.

De verkoop van bestelwagens wordt volgens de autobranche volgend jaar wel "ongunstig beïnvloed door de geopolitieke en economische situatie". "De economische heropleving is minder snel, vooral bij belangrijke handelspartners zoals Duitsland. Het vertrouwen is daarmee afgenomen en kan zwak blijven. Dit heeft invloed op investeringsbeslissingen", schrijven de RAI en BOVAG.

Bron: RAI/BOVAG

Speciaal voor jou

UITGELICHT

De Hoornse wensboom
In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Lees verder
arrow right
Bedrijfswaardering
Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
HRM-workshops GoesDeen/Heerhugowaard/Hoorn
Op dinsdag 9 april verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom fiscaal optimaal belonen en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.
Lees verder
arrow right
Amin Samadi

Amin Samadi

Assistent-accountant