Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 mei 2020

Kredietregeling voor beperkte financieringsbehoefte

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben bekendgemaakt dat er een nieuwe kredietregeling 'Klein Krediet Corona' komt voor ondernemers met een beperkte financieringsbehoefte. Het gaat om kredieten tussen de € 10.000 en € 50.000.

Klein Krediet Corona (KKC)

De regeling Klein Krediet Corona (KKC) maakt het voor banken aantrekkelijker om kredieten te verstrekken, omdat de overheid garant staat voor 95% van het geleende bedrag. Ondernemers in het mkb klaagden de laatste tijd over de terughoudendheid van banken met betrekking tot het verstrekken van krediet.

Rente

De kredieten krijgen een rente van maximaal 4%. Daarnaast moet een ondernemer aan de overheid eenmalig 2% provisie betalen als vergoeding. De looptijd bedraagt maximaal 5 jaar.

Voorwaarden

Om voor het krediet in aanmerking te komen, moet een ondernemer vóór 1 januari van dit jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vóór de coronacrisis voldoende winstgevend zijn geweest. De omzet moet minimaal € 50.000 bedragen.

Rol banken

Het verstrekken van de kredieten loopt via banken en andere, goedgekeurde financiers. Een aantal grote banken biedt de kredieten al aan op hun site. Ze worden pas definitief na akkoord van de Europese Commissie.

Akkoord Europese Commissie

Ook voor deze steunmaatregel is eerst het fiat van de Europese Commissie nodig. Het streven is om de kredieten vanaf half mei beschikbaar te stellen.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Rens Bakker

Rens Bakker

Assistent-accountant

Onbelaste reiskosten in 2022, 2023 en 2024?

Onbelaste reiskosten in 2022, 2023 en 2024?

30-05-2022

Je kunt als werkgever reiskosten in verband met het werk, binnen bepaalde grenzen, onbelast aan jouw werknemers vergoeden. Het kabinet besloot onlangs het vaste bedrag van € 0,19 per kilometer vanaf volgend jaar in twee stappen te verhogen.
Estate planning

Estate planning

Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.
25 tips HRM-beleid

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
TVL bij wijzigen bedrijfsactiviteit

TVL bij wijzigen bedrijfsactiviteit

27-06-2022

Als starter kon je onder specifieke voorwaarden de TVL aanvragen. Zou je ook als starter moeten worden aangemerkt wanneer je jouw bedrijfsactiviteiten wijzigde in de periode dat deze subsidieregeling van kracht was?