11 mei 2020

Kredietregeling voor beperkte financieringsbehoefte

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben bekendgemaakt dat er een nieuwe kredietregeling 'Klein Krediet Corona' komt voor ondernemers met een beperkte financieringsbehoefte. Het gaat om kredieten tussen de € 10.000 en € 50.000.

Klein Krediet Corona (KKC)

De regeling Klein Krediet Corona (KKC) maakt het voor banken aantrekkelijker om kredieten te verstrekken, omdat de overheid garant staat voor 95% van het geleende bedrag. Ondernemers in het mkb klaagden de laatste tijd over de terughoudendheid van banken met betrekking tot het verstrekken van krediet.

Rente

De kredieten krijgen een rente van maximaal 4%. Daarnaast moet een ondernemer aan de overheid eenmalig 2% provisie betalen als vergoeding. De looptijd bedraagt maximaal 5 jaar.

Voorwaarden

Om voor het krediet in aanmerking te komen, moet een ondernemer vóór 1 januari van dit jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vóór de coronacrisis voldoende winstgevend zijn geweest. De omzet moet minimaal € 50.000 bedragen.

Rol banken

Het verstrekken van de kredieten loopt via banken en andere, goedgekeurde financiers. Een aantal grote banken biedt de kredieten al aan op hun site. Ze worden pas definitief na akkoord van de Europese Commissie.

Akkoord Europese Commissie

Ook voor deze steunmaatregel is eerst het fiat van de Europese Commissie nodig. Het streven is om de kredieten vanaf half mei beschikbaar te stellen.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Wtl beschikking 2023
Als je in 2023 recht hebt gehad op LIV, jeugd-LIV en/of een LKV dan heb je waarschijnlijk een voorlopige berekening Wtl 2023 ontvangen. Het is belangrijk om deze voor 1 mei 2024 te controleren op juistheid en eventuele fouten te corrigeren.
Lees verder
arrow right
Accountant Texel
Ben je als ondernemer net gestart met je bedrijf, zit je middenin allerlei ondernemerskwesties of ga je binnenkort afstand doen van jouw onderneming? Dan is het raadzaam om advies te vragen aan een accountant. Omnyacc Texel ondersteunt en adviseert in alle fases van het ondernemerschap. Een accountantskantoor zijn we nog steeds, maar met een uitgebreid dienstenpakket. Denk aan fiscaal en juridisch advies, controle, financiële administratie of salarisadministratie. Ons team werkt nauw samen om jou en je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Loop ook eens bij ons binnen.
Lees verder
arrow right