11 mei 2020

Met voorrang steun agrarische sector aanvragen

Het is vanaf nu mogelijk om, met voorrang, steun aan te vragen voor specifieke onderdelen binnen de agrarische sector. Er hoeft niet meer gewacht te worden tot de Europese Commissie haar fiat heeft gegeven.

Agrarische sectoren

In de agrarische sector betreft het de sierteelt, de voedingstuinbouw en de telers van fritesaardappelen. De geleden schade is een gevolg van het feit dat de betreffende goederen, zoals bloemen, niet of moeilijk kunnen worden opgeslagen.

Extra problemen vanwege corona

Betreffende sectoren ervaren meer problemen dan andere door het coronavirus. Ze kampen enerzijds met vraaguitval en kunnen daarnaast de teelt en oogst van hun producten niet zomaar stopzetten. Als gevolg hiervan lopen meerdere vaste kosten door, zonder dat er inkomsten tegenover staan.

Bestaande steunmaatregelen onvoldoende

Voor deze sectoren zijn de bestaande steunmaatregelen, zoals de compensatie van een deel van de loonkosten via de NOW-regeling, onvoldoende.

Gedeeltelijke compensatie

Ondernemers binnen de sierteeltsector en voedingstuinbouw die door de coronacrisis van maart 2020 t/m mei 2020 meer dan 30% aan omzet mislopen, kunnen voor 70% van de omzetderving voor een aanzienlijk deel compensatie aanvragen.

Fritesaardappeltelers krijgen compensatie voor de hoeveelheid fritesaardappelen in opslag. De vergoeding geldt voor aardappelen die dit seizoen niet meer verwerkt kunnen worden tot frites.

Aanvragen via RVO

Getroffen ondernemers kunnen aanvragen nu al indienen via de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Zodra de regeling definitief is goedgekeurd, zal tot uitbetaling worden overgegaan.

Heb je vragen over de steun voor specifieke onderdelen binnen de agrarische sector? Of heb je hulp nodig bij jpuw aanvraag? Neem gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Teamleider Accountancy Agrarische Sector
Het aantal agrarische klanten groeit en daarom zijn we op zoek naar jou: Teamleider Accountancy Agrarische Sector (40 uur) in Leeuwarden. Heb je passie voor de agrarische sector? En krijg je er energie van om samen met een team stappen te zetten, te helpen bij hun ontwikkeling en hen te inspireren en motiveren in hun werk? Kijk je standaard verder dan de dagelijkse gang van zaken door je bezig te houden met het verbeteren van de interne en externe processen? Mooi, dan pas jij perfect in het plaatje. Laten we samen verder bouwen aan de dienstverlening met als doel heel tevreden klanten!
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
DGA's en managementovereenkomsten: het belang van duidelijke bepalingen
In een recent arrest van het gerechtshof 's-Hertogenbosch stond de vraag centraal of een managementovereenkomst tussen een bv en twee directeuren-grootaandeelhouders (dga's) tevens als een arbeidsovereenkomst kan worden beschouwd. Welke factoren zijn hierbij bepalend?
Lees verder
arrow right
De Hoornse wensboom
In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial
In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees verder
arrow right
Fiscale voordelen en eisen voor bestelauto's
Om aanspraak te kunnen maken op fiscale voordelen voor een bestelauto, moeten strikte criteria worden nageleefd. Eén daarvan is dat zijruiten in sommige gevallen niet zijn toegestaan voor een bestelauto. De Belastingdienst heeft aangekondigd dat in bepaalde situaties zijruiten op een bestelauto zijn toegestaan, op voorwaarde dat deze niet doorzichtig zijn.
Lees verder
arrow right