20 oktober 2023

Neem direct actie bij achterstallige betalingen voor coronabelastingschulden

Recentelijk heeft de Belastingdienst opnieuw brieven verstuurd naar ongeveer 30.000 ondernemers die hun betalingen voor corona gerelateerde belastingschulden nog niet hebben voldaan. Indien je een dergelijke brief hebt ontvangen, is het van belang dat je direct actie onderneemt!

Betalingsregeling coronabelastingschulden

Tijdens de coronacrisis kon je ervoor kiezen om de betaling van jouw belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Vanaf oktober 2022 moet je echter maandelijks aflossen op deze belastingschulden. Loop je achter op deze aflossing en/of zijn er nieuwe belastingschulden ontstaan? Dan heb je van de Belastingdienst een brief ontvangen.

Intrekking betalingsregeling

In de brief kondigt de Belastingdienst aan jouw betalingsregeling in te trekken als je niet vóór 2 december 2023 jouw achterstanden inloopt. Kom daarom snel in actie en voorkom daarmee intrekking van jouw betalingsregeling. Als de Belastingdienst daartoe overgaat, moet je namelijk in één keer de hele belastingschuld terugbetalen.


Let op!

Heb je een brief van de Belastingdienst ontvangen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we dan beoordelen welke mogelijkheden je nog hebt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Harde deadline niet-betalers coronabelastingschulden
Deze week is de laatste oproep voor het aflossen van jouw coronabelastingschulden. Heb je een achterstand in de aflossing van deze schulden? Dan heb je nog tot en met 28 augustus 2023 de tijd om het hele bedrag van jouw coronabelastingschulden te betalen. Dit is een harde deadline. Voorkom invorderingsmaatregelen en bijkomende (veelal hoge) kosten.
Lees verder
arrow right
Invorderingsrente op coronabelastingschulden
Heb je voor jouw bedrijf tijdens de coronacrisis tijdelijk de belastingschulden uitgesteld? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om jouw coronabelastingschulden versneld af te gaan lossen. De invorderingsrente was tijdelijk verlaagd naar 0,1%. De rente is ondertussen al weer 2% en wordt vanaf 1 juli 3%.
Lees verder
arrow right
Wlz nacalculatie
Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Ben jij de belastingadviseur die barst van ambitie en klaar is om zijn fiscale kennis naar een hoger niveau te tillen? Streef je naar het bieden van hoogwaardig fiscaal advies en nauwe samenwerking met onze klanten? Bij ons krijg je niet alleen de vrijheid, maar ook de ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen. Kom ons team versterken bij ons kantoor in Zwaagdijk!
Lees verder
arrow right
Willekeurige afschrijving op investeringen bij een gebroken boekjaar
De Belastingdienst heeft uitgelegd hoe de faciliteit van willekeurige afschrijving op investeringen in het jaar 2023 van toepassing is bij een gebroken boekjaar.
Lees verder
arrow right