20 oktober 2023

Neem direct actie bij achterstallige betalingen voor coronabelastingschulden

Recentelijk heeft de Belastingdienst opnieuw brieven verstuurd naar ongeveer 30.000 ondernemers die hun betalingen voor corona gerelateerde belastingschulden nog niet hebben voldaan. Indien je een dergelijke brief hebt ontvangen, is het van belang dat je direct actie onderneemt!

Betalingsregeling coronabelastingschulden

Tijdens de coronacrisis kon je ervoor kiezen om de betaling van jouw belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Vanaf oktober 2022 moet je echter maandelijks aflossen op deze belastingschulden. Loop je achter op deze aflossing en/of zijn er nieuwe belastingschulden ontstaan? Dan heb je van de Belastingdienst een brief ontvangen.

Intrekking betalingsregeling

In de brief kondigt de Belastingdienst aan jouw betalingsregeling in te trekken als je niet vóór 2 december 2023 jouw achterstanden inloopt. Kom daarom snel in actie en voorkom daarmee intrekking van jouw betalingsregeling. Als de Belastingdienst daartoe overgaat, moet je namelijk in één keer de hele belastingschuld terugbetalen.


Let op!

Heb je een brief van de Belastingdienst ontvangen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we dan beoordelen welke mogelijkheden je nog hebt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Harde deadline niet-betalers coronabelastingschulden
Deze week is de laatste oproep voor het aflossen van jouw coronabelastingschulden. Heb je een achterstand in de aflossing van deze schulden? Dan heb je nog tot en met 28 augustus 2023 de tijd om het hele bedrag van jouw coronabelastingschulden te betalen. Dit is een harde deadline. Voorkom invorderingsmaatregelen en bijkomende (veelal hoge) kosten.
Lees verder
arrow right
Invorderingsrente op coronabelastingschulden
Heb je voor jouw bedrijf tijdens de coronacrisis tijdelijk de belastingschulden uitgesteld? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om jouw coronabelastingschulden versneld af te gaan lossen. De invorderingsrente was tijdelijk verlaagd naar 0,1%. De rente is ondertussen al weer 2% en wordt vanaf 1 juli 3%.
Lees verder
arrow right
Crowdfunding
Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.
Lees verder
arrow right
Subsidiecontrole
Het doel van een subsidiecontrole is aantonen dat het subsidiebedrag rechtmatig wordt besteed. Wij kunnen de subsidiecontrole voor je uitvoeren tegen een transparant tarief.
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2020
Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right