20 oktober 2023

Neem direct actie bij achterstallige betalingen voor coronabelastingschulden

Recentelijk heeft de Belastingdienst opnieuw brieven verstuurd naar ongeveer 30.000 ondernemers die hun betalingen voor corona gerelateerde belastingschulden nog niet hebben voldaan. Indien je een dergelijke brief hebt ontvangen, is het van belang dat je direct actie onderneemt!

Betalingsregeling coronabelastingschulden

Tijdens de coronacrisis kon je ervoor kiezen om de betaling van jouw belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Vanaf oktober 2022 moet je echter maandelijks aflossen op deze belastingschulden. Loop je achter op deze aflossing en/of zijn er nieuwe belastingschulden ontstaan? Dan heb je van de Belastingdienst een brief ontvangen.

Intrekking betalingsregeling

In de brief kondigt de Belastingdienst aan jouw betalingsregeling in te trekken als je niet vóór 2 december 2023 jouw achterstanden inloopt. Kom daarom snel in actie en voorkom daarmee intrekking van jouw betalingsregeling. Als de Belastingdienst daartoe overgaat, moet je namelijk in één keer de hele belastingschuld terugbetalen.


Let op!

Heb je een brief van de Belastingdienst ontvangen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we dan beoordelen welke mogelijkheden je nog hebt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Harde deadline niet-betalers coronabelastingschulden
Deze week is de laatste oproep voor het aflossen van jouw coronabelastingschulden. Heb je een achterstand in de aflossing van deze schulden? Dan heb je nog tot en met 28 augustus 2023 de tijd om het hele bedrag van jouw coronabelastingschulden te betalen. Dit is een harde deadline. Voorkom invorderingsmaatregelen en bijkomende (veelal hoge) kosten.
Lees verder
arrow right
Invorderingsrente op coronabelastingschulden
Heb je voor jouw bedrijf tijdens de coronacrisis tijdelijk de belastingschulden uitgesteld? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om jouw coronabelastingschulden versneld af te gaan lossen. De invorderingsrente was tijdelijk verlaagd naar 0,1%. De rente is ondertussen al weer 2% en wordt vanaf 1 juli 3%.
Lees verder
arrow right
Overdragen
Begin op tijd met de voorbereidingen want het verkoopklaar maken van jouw onderneming neemt enkele jaren in beslag.
Lees verder
arrow right
Jeanine Slagter

Jeanine Slagter

Salarisadviseur

Intern relatiebeheerder pensioen en inkomen
Bij Omnyacc is elke dag een nieuwe kans om onze klanten te ondersteunen bij hun pensioen- en inkomensvragen en wensen. Als intern relatiebeheerder pensioen en inkomen maak jij het verschil. Het is niet alleen belangrijk maar zelfs essentieel dat wij onze klanten bijstaan in het plannen van hun pensioen en het beschermen van hun inkomens. Jij bent de expert die ze door deze materie kan leiden en helpt weloverwogen beslissingen te nemen.
Lees verder
arrow right
Stage in de controlepraktijk (vanaf september 2024)
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en leergierige student die met zijn of haar (afstudeer)onderzoek onze controlepraktijk komt versterken. Een unieke kans, want jouw onderzoek is niet alleen van belang voor jouw studie, maar ook voor ons! Het is namelijk de bedoeling dat jouw onderzoeksresultaten toegevoegde waarde leveren en (wellicht door jezelf) worden geïmplementeerd binnen onze organisatie. 
Lees verder
arrow right