20 oktober 2023

Neem direct actie bij achterstallige betalingen voor coronabelastingschulden

Recentelijk heeft de Belastingdienst opnieuw brieven verstuurd naar ongeveer 30.000 ondernemers die hun betalingen voor corona gerelateerde belastingschulden nog niet hebben voldaan. Indien je een dergelijke brief hebt ontvangen, is het van belang dat je direct actie onderneemt!

Betalingsregeling coronabelastingschulden

Tijdens de coronacrisis kon je ervoor kiezen om de betaling van jouw belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Vanaf oktober 2022 moet je echter maandelijks aflossen op deze belastingschulden. Loop je achter op deze aflossing en/of zijn er nieuwe belastingschulden ontstaan? Dan heb je van de Belastingdienst een brief ontvangen.

Intrekking betalingsregeling

In de brief kondigt de Belastingdienst aan jouw betalingsregeling in te trekken als je niet vóór 2 december 2023 jouw achterstanden inloopt. Kom daarom snel in actie en voorkom daarmee intrekking van jouw betalingsregeling. Als de Belastingdienst daartoe overgaat, moet je namelijk in één keer de hele belastingschuld terugbetalen.


Let op!

Heb je een brief van de Belastingdienst ontvangen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we dan beoordelen welke mogelijkheden je nog hebt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Harde deadline niet-betalers coronabelastingschulden
Deze week is de laatste oproep voor het aflossen van jouw coronabelastingschulden. Heb je een achterstand in de aflossing van deze schulden? Dan heb je nog tot en met 28 augustus 2023 de tijd om het hele bedrag van jouw coronabelastingschulden te betalen. Dit is een harde deadline. Voorkom invorderingsmaatregelen en bijkomende (veelal hoge) kosten.
Lees verder
arrow right
Invorderingsrente op coronabelastingschulden
Heb je voor jouw bedrijf tijdens de coronacrisis tijdelijk de belastingschulden uitgesteld? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om jouw coronabelastingschulden versneld af te gaan lossen. De invorderingsrente was tijdelijk verlaagd naar 0,1%. De rente is ondertussen al weer 2% en wordt vanaf 1 juli 3%.
Lees verder
arrow right
Overzicht fiscale maatregelen uit Hoofdlijnenakkoord
Op 16 mei 2024 hebben de PVV, VVD, NSC en BBB een hoofdlijnenakkoord bereikt. Hoewel dit akkoord nog verder uitgewerkt moet worden tot een definitief regeerakkoord, kunnen we nu al verschillende concrete fiscale maatregelen onderscheiden die nader uitgewerkt zullen worden. In dit artikel vind je per thema een overzicht van de genoemde fiscale maatregelen.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
WNT-controle
Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Lees verder
arrow right
Marco Keizer

Marco Keizer

Belastingadviseur | Partner