21 maart 2022

NOW: deadline definitieve berekening 

Heb je als werkgever voor juni t/m september 2020 de loonsubsidie NOW aangevraagd? Dan dien je vóór 1 april 2022 een definitieve berekening aan te vragen. Gebeurt dit niet, dan moet de volledige tegemoetkoming voor die periode worden terugbetaald.

NOW tweede aanvraagperiode

De NOW voor de periode juni tot en met september 2020 betreft de NOW ‘tweede aanvraagperiode’. Voor deze periode bedroeg de tegemoetkoming in de loonkosten maximaal 90% van de loonsom. Hoeveel de tegemoetkoming uiteindelijk bedraagt, hangt af van jouw definitieve omzetverlies.

Let op!

In sommige gevallen dien je een accountants- of derdenverklaring mee te sturen. Heb je hierdoor extra tijd nodig, vraag dit dan aan bij het UWV. Dit kan online.

Voorschot

Op basis van het verwachte en door jezelf geschatte omzetverlies is een voorschot verstrekt van 80%. Is de schatting correct geweest, dan ontvang je de resterende 20%. Is het omzetverlies te laag geschat, dan ontvang je zelfs meer. Heb je jouw omzetverlies te hoog ingeschat, dan dien je mogelijk een deel van de tegemoetkoming terug te betalen.

Terugbetalen moeilijk?

Werkgevers voor wie terugbetaling van de NOW een probleem is, kunnen mogelijk met het UWV een betalingsregeling treffen. Dit kan desgewenst online.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Geen sociale premies? Geen NOW
Je hebt geen recht op NOW voor werknemers voor wie je als werkgever geen premies werknemersverzekeringen hoeft af te dragen. Dit is eerder bevestigd door de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter voor wat betreft NOW-zaken.
Lees verder
arrow right
Einde aan coronasteunpakket
Door de coronacrisis kunnen ondernemers een beroep doen op tal van financiële steunmaatregelen. In het perspectief van de corona-ontwikkelingen gaat Nederland open en kunnen ondernemers weer aan de slag. Daarom stopt het kabinet per het tweede kwartaal (per 1 april 2022) met het coronasteunpakket.
Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder
Omnyacc Leeuwarden is sterk aan het groeien, waardoor de uitdagingen blijven komen. Ontwikkeling is een dagelijks onderdeel van jouw werkdag.
Lees verder
arrow right
Echtscheiding
Onze juristen kunnen je begeleiden in het scheidingstraject en helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
Lees verder
arrow right
Miljoenennota 2024: overige maatregelen
De accijnzen op brandstof, alcohol en tabak gaan omhoog. De vraag blijft bestaan of een meerderheid in de Tweede Kamer is voor de accijnsverhoging op brandstof. Verder worden no cure, no pay-zaken ontmoedigd. Deze en diverse eerder aangekondigde maatregelen zetten we voor je op een rij.
Lees verder
arrow right