Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

21 maart 2022

NOW: deadline definitieve berekening 

Heb je als werkgever voor juni t/m september 2020 de loonsubsidie NOW aangevraagd? Dan dien je vóór 1 april 2022 een definitieve berekening aan te vragen. Gebeurt dit niet, dan moet de volledige tegemoetkoming voor die periode worden terugbetaald.

NOW tweede aanvraagperiode

De NOW voor de periode juni tot en met september 2020 betreft de NOW ‘tweede aanvraagperiode’. Voor deze periode bedroeg de tegemoetkoming in de loonkosten maximaal 90% van de loonsom. Hoeveel de tegemoetkoming uiteindelijk bedraagt, hangt af van jouw definitieve omzetverlies.

Let op!

In sommige gevallen dien je een accountants- of derdenverklaring mee te sturen. Heb je hierdoor extra tijd nodig, vraag dit dan aan bij het UWV. Dit kan online.

Voorschot

Op basis van het verwachte en door jezelf geschatte omzetverlies is een voorschot verstrekt van 80%. Is de schatting correct geweest, dan ontvang je de resterende 20%. Is het omzetverlies te laag geschat, dan ontvang je zelfs meer. Heb je jouw omzetverlies te hoog ingeschat, dan dien je mogelijk een deel van de tegemoetkoming terug te betalen.

Terugbetalen moeilijk?

Werkgevers voor wie terugbetaling van de NOW een probleem is, kunnen mogelijk met het UWV een betalingsregeling treffen. Dit kan desgewenst online.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Geen sociale premies? Geen NOW

Geen sociale premies? Geen NOW

22-02-2022

Je hebt geen recht op NOW voor werknemers voor wie je als werkgever geen premies werknemersverzekeringen hoeft af te dragen. Dit is eerder bevestigd door de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter voor wat betreft NOW-zaken.
Einde aan coronasteunpakket

Einde aan coronasteunpakket

28-02-2022

Door de coronacrisis kunnen ondernemers een beroep doen op tal van financiële steunmaatregelen. In het perspectief van de corona-ontwikkelingen gaat Nederland open en kunnen ondernemers weer aan de slag. Daarom stopt het kabinet per het tweede kwartaal (per 1 april 2022) met het coronasteunpakket.
Wlz nacalculatie

Wlz nacalculatie

Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Bevoegdheid rechter bij scheidingsprocedure

Bevoegdheid rechter bij scheidingsprocedure

18-11-2022

Per 1 augustus 2022 gelden er nieuwe Europese regels, vordering Brussel Ilter, in geval van een scheidingsprocedure of zaken over ouderlijk gezag. Hierin is ook vastgelegd welke rechter bevoegd is. Deze verordening wordt ook door de Nederlandse rechter toegepast.
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.