Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

20 december 2022

Salariseisen 30%-regeling voor buitenlandse werknemers

Heb je medewerkers uit het buitenland in dienst met een specifieke deskundigheid? Dan mag je in bepaalde gevallen 30% van het salaris onbelast uitbetalen als kostenvergoeding. Wat zijn de voorwaarden voor 2023?

30%-regeling

Volgens de 30%-regeling mag je voor werknemers met een specifieke deskundigheid maximaal 30% van het salaris belastingvrij uitbetalen als tegemoetkoming in de extra kosten die dergelijke werknemers plegen te maken. Denk bijvoorbeeld aan extra huisvestingskosten.

Ondergrens salaris

In 2023 is sprake van een specifieke deskundigheid als jouw werknemer een belastbaar jaarloon heeft dat meer is dan € 41.954, exclusief de gerichte vrijstelling. Voor werknemers die in het wetenschappelijk onderwijs een Nederlandse mastertitel hebben behaald of een gelijkwaardige buitenlandse titel, en die jonger zijn dan 30 jaar, moet het belastbaar jaarloon meer zijn dan € 31.891, exclusief de gerichte vrijstelling.

Let op!

Werknemers die wetenschappelijk onderzoek doen bij bepaalde instellingen en artsen die in opleiding zijn tot specialist, hoeven niet aan een inkomensnorm te voldoen.

Jaarlijks kiezen

Zo lang je de 30%-regeling mag toepassen, moet je elk jaar kiezen of je de 30%-regeling toepast of dat je de werkelijke extraterritoriale kosten vergoedt. Kies je voor het vergoeden van de werkelijke kosten, dan moet je deze aannemelijk kunnen maken. Dit betekent dat je deze kosten en vergoedingen per werknemer bij moet houden in jouw loonadministratie.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Vergunningen buitenlandse werknemers blijven langer geldig

Vergunningen buitenlandse werknemers blijven langer geldig

18-02-2022

Per 1 januari 2022 is de Wet arbeid vreemdelingen (WAV) gewijzigd. Vanaf dan kan een werkvergunning voor maximaal drie jaar worden verleend. Voorheen was dat maximaal één jaar. Daarnaast zijn de voorwaarden voor het verkrijgen van een werkvergunning uitgebreid.
Formulier 30%-regeling 2022

Formulier 30%-regeling 2022

21-02-2022

Heb je buitenlandse werknemers in dienst? Je kunt dan onder voorwaarden in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Het hiervoor vereiste formulier is voor het jaar 2022 beschikbaar op de site van de Belastingdienst.
Agro: Subsidie ‘Behoud grasland’ bij derogatie

Agro: Subsidie ‘Behoud grasland’ bij derogatie

09-03-2023

De aanscherpingen van de derogatie heeft behoorlijke (financiële) gevolgen voor bedrijven. De kans is dat bedrijven hierdoor afhaken. Om dit te voorkomen wordt de subsidie ‘Behoud graslandareaal’ opengesteld.
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Agro: derogatie data bekend

Agro: derogatie data bekend

09-03-2023

Onlangs zijn de regels voor derogatie gepubliceerd. Wil je derogatie aanvragen? Houdt rekening met onderstaande punten.