Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 december 2022

Sinterklaasfeest fiscaal vriendelijk vieren

Aankomende maandag is het alweer 5 december. Dit is voor veel werkgevers aanleiding om een leuk feest voor de werknemers, hun partners en kinderen te organiseren. Hoe regel je dit zo fiscaal vriendelijk mogelijk?

Waar is het feest?

Een belangrijke vraag hierbij is waar je het feest organiseert. Is dit bij jou op de werkplek? Dan is dit fiscaal het voordeligst. De inhuur van sint en zijn pieten is dan namelijk belastingvrij, net zoals de versnaperingen zoals een stuk banketletter, koffie, thee en strooigoed dat zijn.

Ruim begrip

De ‘werkplek’ is overigens een ruim begrip en niet beperkt tot de plek waar daadwerkelijk gewerkt wordt. Zo behoren bijvoorbeeld ook jouw kantine, magazijn en privéparkeerterrein tot de werkplek.

Buiten de deur

Organiseer je het sinterklaasfeest buiten de deur, bijvoorbeeld in een zalencentrum, dan is het feest fiscaal belast. De kosten per deelnemer moet je dan in beginsel tot het loon van de betreffende werknemers rekenen. Komen er dus bijvoorbeeld 25 werknemers met partner en in totaal 50 kinderen, dan wordt iedere werknemer voor zijn aandeel van de kosten belast. In dit voorbeeld dus 1/100 maal het aantal deelnemers.

Let op!

Een cadeautje voor de kids is niet vrijgesteld en moet je dus altijd tot het loon rekenen, ook als je het feest op de werkplek organiseert.

Werkkostenregeling

Je wilt jouw werknemers waarschijnlijk niet voor het feestje belasten. In dat geval kun je de kosten het beste onderbrengen in de werkkostenregeling. Het feest inclusief cadeautje blijft voor de werknemers dan onbelast. Je betaalt als werkgever alleen 80% belasting als je dit jaar met al jouw vergoedingen en verstrekkingen boven de vrije ruimte uitkomt. De vrije ruimte bedraagt in 2022 1,7% van jouw loonsom tot € 400.000 en 1,18% over het meerdere.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Accountant Texel

Accountant Texel

Ben je als ondernemer net gestart met je bedrijf, zit je middenin allerlei ondernemerskwesties of ga je binnenkort afstand doen van jouw onderneming? Dan is het raadzaam om advies te vragen aan een accountant. Omnyacc Texel ondersteunt en adviseert in alle fases van het ondernemerschap. Een accountantskantoor zijn we nog steeds, maar met een uitgebreid dienstenpakket. Denk aan fiscaal en juridisch advies, controle, financiële administratie of salarisadministratie. Ons team werkt nauw samen om jou en je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Loop ook eens bij ons binnen.
Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Hybride werken 2023

Hybride werken 2023

03-03-2023

Wat zijn de mogelijkheden voor werkgever en werknemer om flexibel en plaatsonafhankelijk te werken? En wat betekent dat voor de reiskostenvergoeding, de thuiswerkvergoeding en bijvoorbeeld de arbovoorzieningen? Hoe kun je hybride werken fiscaal vriendelijk inkleden?
Internationaal fiscaal advies

Internationaal fiscaal advies

Ga je met jouw werkzaamheden de grens over? Onze specialisten hebben de kennis in huis om de buitenlandse belastingregels in kaart te brengen.
Marc de Bood

Marc de Bood

Assistent-accountant

Erwin Bremer

Erwin Bremer

Relatiebeheerder