Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

26 april 2022

Tweede aanvraagperiode STAP-budget 

Ben je van plan om een opleiding, training of cursus te gaan doen? Sinds dit jaar kun je als werkzoekende en werkende in aanmerking komen voor het STAP-budget. Geïnteresseerden kunnen vanaf zondag 1 mei 2022 een aanvraag indienen voor de tweede periode.

STAP-budget

Het STAP-budget is een subsidie van maximaal € 1.000 die rechtstreeks aan opleiders van erkende opleidingen wordt uitbetaald. Deze opleidingen moeten zijn opgenomen in het scholingsregister. De bedoeling van de subsidie is dat het volgen van een opleiding de positie op de arbeidsmarkt verbetert.

In plaats van scholingsaftrek

De STAP-subsidie komt in de plaats van de scholingsaftrek. Via deze aftrek kon een belastingplichtige bepaalde scholingskosten op het inkomen in aftrek brengen.

Aanvraagperiode

Heb je belangstelling en wil je deze subsidie aanvragen? Dan kan dit in 2022 nog op vier momenten. Het eerst volgende moment, betreft de tweede periode, is op zondag 1 mei 2022. Voor de derde periode kun je terecht vanaf 1 juli, voor de vierde vanaf 1 september en voor de vijfde en laatste periode kun je terecht vanaf 1 november 2022.

Let op!

De subsidie is slechts éénmaal per jaar te verkrijgen.

Aanvragen via UWV

De subsidie kan digitaal worden aangevraagd bij het UWV, via stapuwv.nl. Hier vind je ook alle informatie over het STAP-budget, wie er in aanmerking komt en of de betreffende opleiding onder de regeling valt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Wat je moet weten over het STAP-budget

Wat je moet weten over het STAP-budget

24-02-2022

Ben je van plan om een opleiding, training of cursus te gaan doen? Vanaf 1 maart 2022 kun je voor scholingskosten een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling STAP-budget. Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen deze vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen bij het UWV.
SLIM-subsidie aanvragen

SLIM-subsidie aanvragen

08-03-2022

Ben je al bekend met de SLIM-subsidie? De subsidieregeling is speciaal voor leren en ontwikkelen in het mkb. De subsidie is voor individuele mkb-ondernemingen aan te vragen van 1 maart tot en met 31 maart 2022 17.00 uur.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Sven Rood

Sven Rood

Administratief medewerker

Update lonenspecial 2022: corona en thuiswerken

Update lonenspecial 2022: corona en thuiswerken

23-06-2022

We gaan in op de veelvoorkomende vergoedingen en verstrekkingen fiscaal behandeld worden voor de kosten die werknemers thuis maken