Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Steunmaatregel sierteelt en tuinbouw

Teel je sierteeltproducten of groente en/of fruit? Dan kun je wellicht in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor een deel van de verloren omzet of brutowinst door de coronacrisis. De tegemoetkoming is maximaal 49%. De steunaanvraag kun je uiterlijk 18 juni indienen bij RVO.

Sierteelt en voedingstuinbouw

De steun is bedoeld voor telers van sierteeltgewassen (zoals bijvoorbeeld bloembollen, boomkwekerijgewassen, perkplanten of snijbloemen) in de volle grond of onder glas.
Daarnaast kun je als teler van voedingsgewassen hiervoor in aanmerking komen, indien je jouw voedingsgewassen (nagenoeg alle groente- en fruitgewassen), normaal gesproken, voor minimaal 75% (in)direct levert aan bijv. hotels, restaurants, kantines en cafés.

Tegemoetkoming

Je kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming (steun) als je in de periode van 12 maart t/m 11 juni 2020 schade heeft geleden (verminderde omzet of brutowinst). De eerste 30%-daling wordt gezien als ondernemers-risico.

Maximaal 49%
Van de overige 70% schade krijg je maximaal 70% uitgekeerd (49% van totale schade). Dit bedrag wordt gecorrigeerd met andere steun of uitkeringen die je ontvangt i.v.m. de coronacrisis en met de eventuele verminderde kosten.

Heb je nog geen aanvraag ingediend? Neem dan contact op en laat je informeren over alle voorwaarden.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ynte Koopal

HRM-adviseur

NOW 2.0: extra aanpassingen

25-06-2020

De NOW-regeling 2.0 is officieel gepubliceerd. De wijzigingen waren al aangekondigd maar toch heeft het kabinet een paar extra aanpassingen in de begeleidende Kamerbrief opgenomen.

Groeien

Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen. 

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!

Corona: compensatie langdurige zorg verlengd

22-06-2020

Ben je een aanbieder van langdurige zorg? De compensatie voor omzetverlies door het coronavirus is verlengd. Eerder is de compensatie al verlengd tot 1 juli. Nu wordt de compensatie tot 1 augustus 2020 verlengd voor instellingen voor gehandicaptenzorg en tot 1 september 2020 voor verpleeghuizen.

iMUIS

Met iMUIS heb je overzicht en grip op jouw financiën.