Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Steunmaatregel sierteelt en tuinbouw

Teel je sierteeltproducten of groente en/of fruit? Dan kun je wellicht in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor een deel van de verloren omzet of brutowinst door de coronacrisis. De tegemoetkoming is maximaal 49%. De steunaanvraag kun je uiterlijk 18 juni indienen bij RVO.

Sierteelt en voedingstuinbouw

De steun is bedoeld voor telers van sierteeltgewassen (zoals bijvoorbeeld bloembollen, boomkwekerijgewassen, perkplanten of snijbloemen) in de volle grond of onder glas.
Daarnaast kun je als teler van voedingsgewassen hiervoor in aanmerking komen, indien je jouw voedingsgewassen (nagenoeg alle groente- en fruitgewassen), normaal gesproken, voor minimaal 75% (in)direct levert aan bijv. hotels, restaurants, kantines en cafés.

Tegemoetkoming

Je kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming (steun) als je in de periode van 12 maart t/m 11 juni 2020 schade heeft geleden (verminderde omzet of brutowinst). De eerste 30%-daling wordt gezien als ondernemers-risico.

Maximaal 49%
Van de overige 70% schade krijg je maximaal 70% uitgekeerd (49% van totale schade). Dit bedrag wordt gecorrigeerd met andere steun of uitkeringen die je ontvangt i.v.m. de coronacrisis en met de eventuele verminderde kosten.

Heb je nog geen aanvraag ingediend? Neem dan contact op en laat je informeren over alle voorwaarden.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Groeien

Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen. 

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.

Eisen eindafrekening NOW 1.0 aanvragen

10-09-2020

Het streven van het UWV is dat bedrijven vanaf 7 oktober de eindafrekening voor de NOW 1.0 kunnen aanvragen. Maar aan welke eisen moet een onderneming voldoen? 

Overdragen

Begin op tijd met de voorbereidingen want het verkoopklaar maken van jouw onderneming neemt enkele jaren in beslag.

Wout Wagenaar

Administratief medewerker