Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 april 2022

Subsidie voor alternatieve markten vanwege oorlog Oekraïne

Vanwege de oorlog in Oekraïne gelden er tal van handelsbeperkingen. Ben je getroffen in jouw omzet door deze oorlog? Je kan subsidie krijgen voor het zoeken naar alternatieve markten.

Subsidie SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland

De subsidieregeling Support International Business (SIB) helpt ondernemers met internationaal ondernemen. Hieraan is een onderdeel toegevoegd: de SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland.

Let op!

Het aanvragen van de subsidie is mogelijk vanaf 1 april 2022.

Wat kun je ermee?

Je kunt deze subsidie gebruiken om advies te krijgen over de optimalisatie van jouw logistieke processen of internationale productie. Verder kun je hulp krijgen bij het organiseren van jouw financiën of procesbeheer op afstand. Ook kan men je helpen bij het zoeken naar alternatieve afzetmarkten.

Hoeveel subsidie?

De subsidie bedraagt 80% van de kosten, tot een maximum van € 2.500. Je vraagt deze aan bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Je hebt hiervoor eHerkenning 2+ nodig.

Voorwaarden

De subsidie is alleen beschikbaar voor mkb-ondernemingen in Nederland. Verder moet je aannemelijk maken dat je financieel bent getroffen door de handelsbeperkingen met Oekraïne en Rusland sinds 24 februari 2022. De in te schakelen deskundige heeft minimaal HBO werk- en denkniveau, werkt voor een organisatie met als belangrijkste taak exportadvies, heeft aantoonbaar minimaal drie jaar ervaring met het uitvoeren van exportactiviteiten en is niet de indiener van de aanvraag of hieraan verbonden.

Behoor je tot het mkb?

Een mkb-onderneming heeft maximaal 250 fte in dienst (meerdere medewerkers kunnen 1 fte vervullen) én een netto omzet van maximaal € 50 miljoen en/of een balanstotaal van maximaal € 43 miljoen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Subsidiescan

Subsidiescan

Wil je vanaf nu geen loonkostenvoordelen meer missen? Met de nieuwe Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) dien je binnen 3 maanden na datum in dienst een verzoek in te dienen om hiervan te profiteren!
Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Update lonenspecial 2022: varia arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht

Update lonenspecial 2022: varia arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht

23-06-2022

Het artikel varia arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht gaat onder andere in op transitievergoeding, wet compensatie transitievergoeding, WW-premie, aanbod vaste uren 2022 en meer.
Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is?