11 april 2022

Subsidie voor alternatieve markten vanwege oorlog Oekraïne

Vanwege de oorlog in Oekraïne gelden er tal van handelsbeperkingen. Ben je getroffen in jouw omzet door deze oorlog? Je kan subsidie krijgen voor het zoeken naar alternatieve markten.

Subsidie SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland

De subsidieregeling Support International Business (SIB) helpt ondernemers met internationaal ondernemen. Hieraan is een onderdeel toegevoegd: de SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland.

Let op!

Het aanvragen van de subsidie is mogelijk vanaf 1 april 2022.

Wat kun je ermee?

Je kunt deze subsidie gebruiken om advies te krijgen over de optimalisatie van jouw logistieke processen of internationale productie. Verder kun je hulp krijgen bij het organiseren van jouw financiën of procesbeheer op afstand. Ook kan men je helpen bij het zoeken naar alternatieve afzetmarkten.

Hoeveel subsidie?

De subsidie bedraagt 80% van de kosten, tot een maximum van € 2.500. Je vraagt deze aan bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Je hebt hiervoor eHerkenning 2+ nodig.

Voorwaarden

De subsidie is alleen beschikbaar voor mkb-ondernemingen in Nederland. Verder moet je aannemelijk maken dat je financieel bent getroffen door de handelsbeperkingen met Oekraïne en Rusland sinds 24 februari 2022. De in te schakelen deskundige heeft minimaal HBO werk- en denkniveau, werkt voor een organisatie met als belangrijkste taak exportadvies, heeft aantoonbaar minimaal drie jaar ervaring met het uitvoeren van exportactiviteiten en is niet de indiener van de aanvraag of hieraan verbonden.

Behoor je tot het mkb?

Een mkb-onderneming heeft maximaal 250 fte in dienst (meerdere medewerkers kunnen 1 fte vervullen) én een netto omzet van maximaal € 50 miljoen en/of een balanstotaal van maximaal € 43 miljoen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies
Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
Subsidiescan
Wil je vanaf nu geen loonkostenvoordelen meer missen? Met de nieuwe Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) dien je binnen 3 maanden na datum in dienst een verzoek in te dienen om hiervan te profiteren!
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
SDE++ aanvraagperiode heropent op 10 september 2024
Vanaf 10 september 2024, 9.00 uur, opent de aanvraagperiode voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze regeling subsidieert grootschalige duurzame energieprojecten en heeft een budget van €11,5 miljard, €3,5 miljard meer dan begroot.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Hoorn
Op woensdagmiddag 6 december 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze middag passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Inkomens- en verzuimverzekering
Als ondernemer kun je niet alle risico’s zelf dragen. Het verzuimrisico is daar een mooi voorbeeld van.
Lees verder
arrow right