14 november 2023

Subsidieaanvraag derde leerweg praktijkleren opnieuw mogelijk

Vanaf 1 december 9.00 uur is het opnieuw mogelijk voor werkgevers om subsidie aan te vragen voor de derde leerweg praktijkleren. Deze subsidie is specifiek bedoeld voor praktijkplaatsen voor werkzoekenden of studenten in de derde leerweg die binnenkort werkloos dreigen te worden.

Voorwaarden subsidie

De subsidie vergoedt een deel van de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor de begeleiding van een werkzoekende, of een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt en die werkloos dreigt te worden. Er moet sprake zijn van kortlopende bij- en omscholing. Tevens moet je dus een erkend leerbedrijf zijn.

Omvang subsidie

Als erkend leerbedrijf kun je de subsidie voor maximaal 40 weken krijgen. Realiseer je voor deze duur een praktijkplaats, dan bedraagt de subsidie maximaal € 2.700. Het beschikbare budget bedraagt € 4,5 miljoen per aanvraagronde. Zijn er meer aanvragen dan beschikbaar budget, dan wordt dit verdeeld over de aanvragers. De regeling loopt in ieder geval tot eind 2025.

Let op!

Voor mbo-studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) en beroepsbegeleidende leerweg (bbl) kun je deze subsidie niet aanvragen.

Aanvragen subsidie

Jouw aanvraag dien je digitaal in bij RVO.nl. Hiervoor heb je  eHerkenning nodig op niveau eH3. Je moet de subsidie binnen een jaar na afloop van de praktijkplaats aanvragen. Duurt de opleiding langer dan 40 weken, dan moet je jouw aanvraag binnen een jaar na afloop van de eerste 40 weken indienen.

Nog geen erkend leerbedrijf?

Ben je nog geen erkend leerbedrijf? Wellicht kom je in aanmerking. Check de daarvoor gestelde voorwaarden hier. De erkenning wordt iedere vier jaar getoetst.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Scholing en Personeel 2023
Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren als je personeel in dienst heeft dat een opleiding volgt. Onder voorwaarden is er wellicht ook een financiële bijdrage mogelijk vanuit een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor jouw branche. Daarnaast bestaan er diverse subsidies, zoals de STAP-subsidie en SLIM-subsidie. In dit nieuwsartikel worden de regelingen uitgelegd.
Lees verder
arrow right
IT-auditor
Een interessante functie op het snijvlak van audit, finance en IT. Boordevol vrijheid, uitdagingen, verantwoordelijkheid en klantcontact!
Lees verder
arrow right
Belastingdienst introduceert Handboek Scheiden
In Nederland loopt ongeveer een op de drie huwelijken uit op een echtscheiding, wat aanzienlijke fiscale gevolgen kan hebben. Daarom heeft de Belastingdienst het Handboek Scheiden geïntroduceerd.
Lees verder
arrow right
Na mijn bedrijf
Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 
Lees verder
arrow right
Subsidies
Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2020
Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right