5 oktober 2022

Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) voor mkb

Heb je een energie-intensief mkb-bedrijf? Het kabinet wil deze bedrijven ondersteunen met de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). Voor consumenten en kleinere mkb-bedrijven die geen grootverbruiker zijn van energie wordt een andere regeling getroffen.

Energieverbruik en omzet uitgangspunt

De TEK is gebaseerd op het energieverbruik en de omzet van een ondernemer. De ondernemer die voor de TEK in aanmerking komt, krijgt een deel van de kostenstijging dit jaar en in 2023 gecompenseerd. De steun bestaat uit een nader te bepalen percentage van de stijging van de prijs van gas en elektra en hangt af van het energieverbruik tot een vast te stellen maximum per onderneming.

Inhoud TEK nog onduidelijk

De exacte inhoud van de regeling is nog onduidelijk. De voorwaarden van de TEK, het budget, de percentages en de maximale steun per onderneming worden op korte termijn bekendgemaakt. Naar verwachting zal dit nog tot begin 2023 duren.

Noodsteun vanaf november

Omdat de TEK op korte termijn geen oplossing biedt, zal voor energie-intensieve mkb-bedrijven die nu al problemen ervaren noodsteun beschikbaar komen. Ook deze maatregel moet nog worden uitgewerkt, maar zal naar verwachting al vanaf november van dit jaar beschikbaar zijn.

Let op!

Deze voorstellen moeten dus nog nader worden uitgewerkt en vervolgens nog door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Vermogen in box 3? Wijzig op tijd je voorlopige aanslag IB 2023!
Heb je vermogen in box 3? Overweeg dan vóór 1 mei 2024 je voorlopige aanslag IB 2023 aan te passen, vanwege verschillen tussen voorlopige en definitieve rendementspercentages.
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Sandy Basjes

Sandy Basjes

Administratief medewerker