Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor
Nieuws

MILJOENENNOTA

Op de derde dinsdag van september wordt op Prinsjesdag de Miljoenennota gepubliceerd. Hierin staan de plannen van het kabinet voor volgend jaar. Ben jij benieuwd naar de plannen en welk effect dit heeft op jou en jouw onderneming? En wil je graag weten hoe de Nederlandse economie ervoor staat en of we voldoen aan de Europese afspraken? Je leest het allemaal in deze uiteenzetting van de Miljoenennota. Onze uitgebreide samenvatting is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.


ALLE ITEMS VAN DE MILJOENENNOTA OP EEN RIJ

Miljoenennota: tarieven

16-09-2020

Hoe zit het met de tarieven in 2021 naar aanleiding van de Miljoenennota 21? Velen gaan er in 2021 iets op vooruit aanpassingen in de heffingskortingen en het forfaitair rendement (box 3, sparen en beleggen). Ook gaat de vennootschapsbelasting iets omlaag. Omdat het tarief in box 2 (aanmerkelijk belang) in 2021 stijgt, kan het zinvol zijn nog dit jaar een (extra) dividenduitkering te doen. In dit hoofdstuk vind je de tarieven in handige tabellen weergegeven.

Miljoenennota: onroerend goed

16-09-2020

Op Prinsjesdag zijn de plannen van het kabinet voor 2021 gepresenteerd. Ook onroerend goed en de eigen woning kwamen hierbij aan bod. Er is onder andere meer bekend over het verdere verloop van de hypotheekrenteaftrek en de versnelde verlaging hiervan en wijzigingen in de overdrachtsbelasting. Voor de overdrachtsbelasting worden starters (tot 35 jaar) namelijk volledig vrijgesteld en de koop door beleggers wordt juist meer belast.

Miljoenennota: ondernemers en ondernemingen

16-09-2020

Benieuwd wat de plannen van het kabinet voor 2021 voor jou als ondernemer en voor jouw onderneming betekenen? In dit nieuwsartikel gaan we in op de werkkostenregeling (WKR), de verdere verlaging van de zelfstandigenaftrek en de wijzigingen in de vennootschapsbelasting. Weet je waar jij op moet letten?

Miljoenennota: internationaal

16-09-2020

Voer jij met jouw bedrijf internationaal handel? Bekijk dan deze uitgebreide samenvatting van de plannen van het kabinet voor 2021 en welk effect dit heeft op de belastingdruk van internationale (activiteiten van) bedrijven.

Miljoenennota: vervoer en verduurzaming

16-09-2020

Het kabinet wil verduurzamen stimuleren. Dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de bijtelling van de elektrische auto en de energiebelasting. Bekijk hier om welke voorstellen en wijzigingen het gaat. 

Miljoenennota: vastlegging coronasteunmaatregelen

16-09-2020

In het Belastingplan wordt een groot aantal reeds aangekondigde coronasteunmaatregelen in de wet vastgelegd. Hieronder vind je een overzicht van alle maatregelen. Denk hierbij aan de TOGS, TVL en de coronareserve.

Miljoenennota: overige en eerder aangekondigde maatregelen

16-09-2020

Hieronder vind je nog meer maatregelen die zijn gepresenteerd voor 2021. Denk hierbij aan de toeslagen Belastingdienst, eenmalige huurverlaging en excessief lenen.  

MILJOENENNOTA IN EEN NOTENDOP

Dinsdag 15 september is de Miljoenennota gepresenteerd. Vanaf woensdag 16 september is onze uitgebreide samenvatting van de Miljoenennota op deze pagina te vinden. In de onderstaande afbeelding zijn de belangrijkste punten van de Miljoenennota in een notendop door middel van een visual geïllustreerd. De visual is gemaakt door middel van strategisch visualiseren. Met strategisch visualiseren kun je jouw toekomstbeeld voorstelbaar maken. Het gebruikmaken van beeld geeft je overzicht in één oogopslag.

Nieuws

GERELATEERDE ARTIKELEN

Top 10 Belastingplan 2021

16-09-2020

Op de derde dinsdag van september, ook wel Prinsjesdag genoemd, zijn de plannen van het kabinet voor 2021 gepresenteerd. In dit nieuwsartikel zetten wij de top 10 fiscale voorstellen uit het Belastingplan 2021 voor je op een rij. 

Zelfstandigenaftrek sneller afgebouwd

17-09-2020

In de Miljoenennota is gepresenteerd dat het plan is om de zelfstandigenaftrek de komende jaren sneller en forser af te bouwen dan al eerder aangekondigd was. Als de belastingplannen doorgaan, is deze aftrekpost uiteindelijk in 2036 bijna € 4.000 lager.

Vanaf 2021 verlaging winstbelasting

17-09-2020

Uit het Belastingplan 2021 is gebleken dat de winstbelasting voor bv’s volgend jaar verder omlaag gaat. Dit is met name voor het mkb. De aangekondigde lastenverlichting voor het grootbedrijf is daarmee goeddeels aan de neus voorbijgaan.

Verhoging vrijgestelde vermogen voor sparen

18-09-2020

In het Belastingplan 2021 is gepresenteerd dat het vrijgestelde vermogen wordt verhoogd van € 30.846 naar € 50.000 en naar € 100.000 voor degene met een fiscaal partner. Dit gaat degene met een klein vermogen meer ontzien.

Hoe zit het met de bijtelling voor elektrische auto's?

21-09-2020

Vervoer en verduurzaming is een thema in het Belastingplan 2021. In het Belastingplan is aangegeven dat voor elektrische auto’s een lage bijtelling geldt tot een maximum cataloguswaarde. Auto’s op waterstof kennen dit maximum niet. En vanaf volgend jaar geldt ook voor auto’s op zonnecellen geen maximum voor de cataloguswaarde. Lees meer.

Wat verandert er in de overdrachtsbelasting voor starters?

21-09-2020

Om starters een betere kans te geven op de woningmarkt betalen zij vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting meer. Beleggers op de woningmarkt betalen daarentegen meer overdrachtsbelasting. Dit is gepresenteerd in de Miljoenennota.
Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Facebook

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 220 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?